"Alle vertrouwen"

RTL weet zeker dat Twan Huys gaat scoren

5 oktober 2018 10:00 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Twan Huys is na een maand aan het roer van RTL Late Night alles behalve een kijkcijferhit. Toch hoeft hij nog lang niet voor zijn baan te vrezen.

In een interview met het AD vertelt RTL-directeur Sven Sauvé namelijk dat de zender nog steeds gelooft in de kracht van het programma. 

Groeien

Sauvé geeft toe dat de cijfers nog niet geweldig zijn. Geregeld valt de talkshow zelfs buiten de kijkcijfer top 25, maar dat is geen reden voor paniek: "Ik ben overtuigd dat we op termijn gaan groeien en we echt naar hele goede kijkcijfers gaan. Het wisselt nu, maar dat hoort erbij. Er zal geen enkele sprake zijn van overhaaste beslissingen."

Building blocks

Volgens Sauvé zijn zowel RTL als de makers van de show alert: "Wij zijn op dagelijkse basis met de redactie en Twan aan het kijken wat we anders en beter kunnen doen. Als ik naar de basiselementen van het programma kijk, klopt het gewoon. De building blocks zijn er. Ik vind het een goed inhoudelijk sterk programma. Ik ben blij met hoe het staat. We gaan rustig verder bouwen. k twijfel er dan ook niet aan dat de kijker ons uiteindelijk gaat vinden. Dat zullen we écht ruim de tijd geven."

Twan Huys heeft een driejarig contract bij de zender. 

Meer over