Samen met Beste Kijkers...

RTL zet De TV Kantine in om rampzalig bekeken donderdagavond te redden

7 Februari 2020 10:20 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland/Laura Oldenbroek
RTL 4 heeft op donderdagavond momenteel bitter weinig reden tot lachen en zet daarom in op De TV Kantine om het tij te keren. De parodieshow van Carlo Boszhard maakt eind deze maand z'n doordeweekse debuut.

De programmaschema's van februari en maart laten zien hoe RTL de komende weken de kaarten heeft geschud. De donderdag gaat flink op de schop.

Geen succes

Momenteel heeft RTL 4 moeite om donderdagavond de kijker te vinden. Zelfs publiekslievelingen Frans en Mariska Bauer trekken wekelijks minder kijkers met hun Argentijnse reissoap. De nieuwe medische quiz Is er een dokter in de zaal? van komiek Philippe Geubels lijkt met een slordige 400.000 kijkers ook geen blijvertje. Als gevolg van het zwakke aanbod is RTL geen concurrent voor NPO 1 en zelfs SBS weet de zender te passeren. 

Carlo Boszhard

Om het tij te keren doet RTL daarom wederom een beroep op Carlo Boszhard, Irene Moors en hun volumineuze verkleedkist: De TV Kantine verhuist na tien seizoenen uit het weekend om 't nu op donderdagavond om 20.30 uur te proberen. Daarmee is Carlo maar liefst drie keer per week op primetime te zien, naast het persiflageprogramma presenteert hij ook op maandag en dinsdag het succesvolle Married at first sight.

Beste kijkers

RTL zet sowieso vol in op comedy: na De TV Kantine start een nieuwe reeks van Beste kijkers dat het uurtje vult tot Jinek begint. Dit seizoen moet het satirische tv-spel 't zonder Beau van Erven Dorens doen, hij is te druk met onder meer het komende seizoen van zijn late night talkshow.

Meer over