Peter van der Vorst

Ruben Nicolai hoopt dat RTL deze presentatiewens in vervulling laat gaan

19 maart 2021 09:55 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© William Rutten

Ruben Nicolai is momenteel de ‘leading man’ bij RTL met programma’s als Ik weet er alles van, Wie ben ik?LEGO Masters en kijkcijfertopper The Masked Singer. De presentator hoopt dat hij straks bij zijn werkgever de ruimte krijgt een programma te maken waarmee zijn wens in vervulling gaat.

“Ik had het er laatst over met Chantal Janzen en toen kwam ik op een oude wens die ik een beetje vergeten was, namelijk televisie maken met kinderen voor volwassenen. Dat vind ik zo grappig. Ik vond vroeger bijvoorbeeld Praatjesmakers echt ontzettend leuk”, zegt hij in gesprek met Loretta Schrijver bij Koffietijd.

Waanzinnig 

Naast iets in de buurt van Praatjesmakers denkt Ruben aan een kinderversie van Ik weet er alles van of LEGO Masters. “Dat je er in plaats van volwassenen kinderen zou neerzetten. Dat je een kind hebt die heel veel weet van een bepaald onderwerp. Dat je een superlastige vraag stelt en het kind zegt: ‘Dat is die en die!’ Dat is toch waanzinnig?”

Peter van der Vorst

Voor het magazine &C van Chantal Janzen ging Ruben met zijn blonde collega in gesprek. Daar kwam het onderwerp ook ter sprake. Ook gaf hij toe het bij Peter van der Vorst neergelegd te hebben. “Het antwoord was: ‘Ja, ja, Ruben, dat gaan we onderzoeken.’”

Meer over