'Zijspoor'

RTL Boulevard zet Ruben Nicolai definitief op de reservebank

16 Maart 2021 09:17 | amusement | Door Jef Willemsen

© William Rutten
RTL Boulevard moet het definitief zonder Ruben Nicolai stellen. De presentator keert niet terug als host van de dagelijkse entertainment rubriek.

In een interview met online nieuwsshow Privé TV geeft Ruben uitleg over de situatie. 

Corona

Ruben is inmiddels al meer dan een jaar niet aan de desk van Boulevard gespot. In september zei hij daarover: "Dat kwam door het schema. Aan het begin van het jaar was ik druk, toen kwam corona, het restje van de zomer is door een misverstand naar iemand anders gegaan, en dit najaar ben ik ook weer druk."

Reservebak

Door het succes van titels als The masked singerLegoMasters en De erfgenaam hoefde Nicolai zich niet te vervelen. Maar het heeft wel gevolgen voor zijn Boulevard baan: "Het was gewoon te vol overal en dat sneuvelde toen als eerste. Inmiddels ben ik daar wel op een klein zijspoortje beland en zit ik daar nu in de reservebak. Als er nu iemand onverwacht ziek is en de eerste reserve kan niet, dan bellen ze mij."

Kernploeg

In 2015 onderging RTL Boulevard een grondige restyling waarbij Ruben, Beau van Erven Dorens en Peter van der Vorst als de drie vaste presentatoren naar voren werden geschoven. Samen met co-host Luuk Ikink zouden ze beeldbepalend zijn voor het nieuwe Boulevard. Van die kernploeg is met de 'degradatie' van Ruben alleen Luuk nog over.

Meer over