Quarantaine TV

Ruben, Ruben en Tijl maken eigen The Passion

8 april 2020 10:52 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Ruben Nicolai, Ruben van der Meer en Tijl Beckand hebben een heel ambitieus project aangepakt voor hun tv-station in coronatijden: Quarantaine TV. Ze spelen The Passion na. 

De heren maakten een poppenserie met kartonnen hoofden van BN'ers op satéprikkers. Ruben, Ruben en Tijl doen ook alle stemmen zelf. Het programma duurt 20 minuten en de hoofdrollen zijn voor Andrézus’ Hazes, ‘Petrus’ R. de Vries en Bridget Maasland. Pierre Bokma ‘speelt’ Pilatus en koning Willem-Alexander neemt schurk Barabbas voor zijn rekening. De hoofden van Frenkie de Jong, Arjen Lubach, Nikkie Tutorials, Jort Kelder en Jandino Asporaat worden gebruikt als apostelen. 

Gordon de Aarsengel

Gordon doet ook mee, hij speelt de rol van 'aarsengel'. Aan het ANP vertellen de makers: "In principe hadden we Matthijs van Nieuwkerk geregeld voor de rol van Judas, maar die hebben we vijf minuten van tevoren moeten afbellen, net zoals hij dat zelf ook altijd deed bij DWDD", laten de Lama’s weten. "We konden Jeroen van Koningsbrugge krijgen als Judas - toen was de keuze snel gemaakt."

Ruben Nicolai, Ruben van der Meer en Tijl Beckand maken al een tijdje video's op het YouTube-kanaal Quarantaine TV. Deze is donderdagmiddag om 12.00 uur te zien.