Humor

Voormalig Lama's roepen Quarantaine Televisie in het leven

22 maart 2020 09:44 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Screenshot YouTube
Tijl Beckand, Ruben van der Meer en Ruben Nicolai hebben de handen ineen geslagen voor een online project in de tijd van de coronacrisis. De voormalig Lama’s maken samen Quarantaine Televisie.

In het nieuw in het leven geroepen satirische programma zoeken de drie naar de humor nu het op televisie vooral over het coronavirus en alles wat daarbij hoort gaat. “We móesten gewoon iets doen”, zegt Tijl Beckand in gesprek met het AD.

100 wc-rollen

De RTL-presentator geeft al wat tipjes van de sluier weg. “We hebben een item over zelfhypnose. Er schijnt een manier te zijn waarop je voetbalwedstrijden in gedachten kunt terugkijken zonder de einduitslag te weten.” Daarnaast geven ze ook tips voor deze moeilijke tijd. “Ruben van der Meer vertelt hoe je je billen kunt afvegen zonder wc-papier. We gaan ook mensen bekend maken die meer dan 100 wc-rollen hebben gehamsterd. En als mensen anderen ontdekt hebben die meer dan 100 rollen, mogen ze van ons schijten voor hun deur. Maar wel anderhalve meter afstand bewaren.”

Initiatieven

Quarantaine Televisie verschijnt iedere dag om 12.00 uur op Instagram, YouTube en Facebook. Het initiatief van het drietal is niet de eerste vanuit televisieland om voor vermaak te zorgen. Zo riep Paul de Leeuw TV Quaran-taine in het leven, zingt Jamai Loman dagelijks nummers vanuit zijn huis waar hij in quarantaine zit na zijn niertransplantatie en gebruikt Studio Sport de zendtijd om historische sportmomenten uit te zenden. “Het is verschrikkelijk wat er gebeurt, maar we moeten ook de humor blijven zoeken, want dat verbindt”, besluit Beckand.

Meer over