Geen live sport

Studio Sport zendt zondag het EK '88 uit

19 maart 2020 12:50 | sport | Door Irma Tomas

Bij gebrek aan live sport duikt Studio Sport zondag in de archieven. En wat kun je dan beter opduiken dan het EK van 1988? 

Het EK van 1988 was het enige in de geschiedenis waar we er met de titel vandoor gingen en dat kun je niet vaak genoeg bekijken. Studio Sport neemt er zondag dan ook de tijd voor. De komende zondagen volgen er meer gedenkwaardige wedstrijden uit de Nederlandse sportgeschiedenis onder de titel Studio Sport archief

Deze zondag ziet de middag er vanaf 3 uur als volgt uit: 

Net als toen wordt er gestart met de poulewedstrijden. Dan volgt een ruime samenvatting van de halve finale tegen - toen nog - West-Duitsland. Vervolgens - in een nog ruimere samenvatting - de finale tegen de Sovjet-Unie in het Olympiastadion van München. Compleet met de euforische uitbarsting van Gullit, Rijkaard en anderen, een emotionele Michels en de fameuze woorden “Dit is een goed stel hoor” van commentator Theo Reitsma.

Rondvaart

Dat geldt ook voor de huldiging en de rondvaart door de Amsterdamse grachten. Ook die is zondag te zien als de '88-middag wordt afgetopt met de herhaling van de allereerste aflevering van Andere Tijden Sport, uit 2008.

De volledige finale van het EK '88 tegen Sovjet-Unie is vanaf zondag op NOS.nl te zien.

NOS Studio Sport Archief, zondag 22 maart 15.00 uur, NPO 1

Meer over