Geruchtenmachine staat aan

'RuPaul's drag race krijgt een Nederlandse editie'

4 juli 2020 20:46 | amusement | Door Andrea Peelen

© RuPaul's drag race

Het zou zomaar kunnen dat er een Nederlandse versie komt van RuPaul’s drag race. Een aantal betrouwbare bronnen vertelt dit aan Shownieuws.

In RuPaul’s drag race gaat de legendarische dragqueen RuPaul op zoek naar de allerbeste queens. De winnaar wordt bepaald door verschillende opdrachten: zo moeten de mannen playbacken, kostuums maken en acteren om hun skills te bewijzen. Natuurlijk gaat dit gepaard met de nodige glitter en glamour.

Volgens Shownieuws zijn de onderhandelingen over de rechten nog in volle gang. Het is nog niet duidelijk of RuPaul zelf in het programma te zien zal zijn. Wel heeft Talpa laten weten dat het niet op een van hun eigen zenders uitgezonden zal worden. 

Fred van Leer en MayDay

Er wordt inmiddels druk gespeculeerd over wie de presentatie van de show op zich zal nemen. Anouk Smulders dacht in de uitzending van Shownieuws gisteren meteen aan twee markante figuren: Fred van Leer en Diva MayDay.

Fred van Leer was eerder al te zien in een persiflage van het programma in De TV Kantine. MayDay liet eerder al weten dat ze op zoek was naar een productiehuis, maar niet zeker wist of Nederland wel klaar was voor een dergelijk programma. 

Nog meer gegadigden

Ook Robert ten Brink meldt zich waarschijnlijk in het rijtje van mogelijke presentatoren. Voor dezelfde persiflage in De TV Kantine kroop hij vorig jaar in de huid van een travestiet. Daarna gaf de presentator aan dat hij wel heil zag in een Nederlandse editie. "Dat is een format dat wereldwijd alle records breekt", vertelde hij aan RTL Boulevard. "Ik zou het persoonlijk eigenlijk best leuk vinden om het in Nederland ook te gaan doen bij RTL."

Meer over