Atelier

Ruud de Wild interviewt en schildert lijsttrekkers in Ingelijst

22 januari 2021 08:44 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Ivo van der Bent
Ruud de Wild is vanaf volgende maand met een nieuw programma te zien bij de KRO-NCRV. In Ingelijst interviewt de radio-dj lijsttrekkers van verschillende politieke partijen.

De 51-jarige Ruud vraagt de lijsttrekkers naar zijn atelier in Amsterdam te komen, waar hij ze aan de tand voelt. "In Ingelijst wil ik op zoek gaan naar de werkelijke gelaagdheid van de politicus en die op een grafische manier weergeven", zegt Ruud, die bijvoorbeeld ook het lijflied van de politicus ter sprake brengt.

Blauwdruk 

Als afsluiter van het interview maakt Ruud een schilderij voor de politicus, dat volgens de dj de lijsttrekker typeert. "Muziek is de rode draad in mijn leven, dus ook in mijn kunst. Iedereen heeft wel een bepaalde quote of zin uit een song wat het de soundtrack van zijn of haar haar leven maakt. Dit werk moet een letterlijke blauwdruk worden van de hoofdpersoon.”

Lijsttrekkers 

Onder anderen lijsttrekkers Sigrid Kaag (D66), Jesse Klaver (GroenLinks), Thierry Baudet (FvD) en Lilian Marijnissen (SP) komen bij Ruud in zijn atelier langs. Ingelijst is vanaf maandag 22 februari te zien bij KRO-NCRV op NPO1.

Meer over