Belletje van Paul

Ryanne van Dorst doet alleen Ranking the stars vanwege het geld

9 oktober 2020 17:39 | amusement | Door Andrea Peelen

© ANP

Vanaf 13 oktober is Ryanne van Dorst te zien in het derde seizoen van Nachtdieren. Deze en veel andere televisieklussen doet ze niet voor het geld, vertelt de presentatrice in een interview met AD. Uitzondering op de regel is Ranking the stars.

Van Dorst slaat negentig van de televisie-aanvragen af. "Toen ik Geslacht! net had gemaakt, zat mijn naam ineens in het gender-laatje en werd ik steevast gebeld door DWDDJinek of Pauw als er een onderwerp aan bod kwam dat daar­mee te maken had. Daar heb ik dus geen trek in."

De enige uitzondering die ze maakt is voor Paul de Leeuw. "Ik neem alleen deel aan programma’s waarvan ik zelf iets kan leren of die me interessant lijken", aldus Van Dorst. "Dat vind ik belangrijker dan geld. Héél zelden doe ik iets alleen maar voor de centen, zoals Ranking the Stars. Maar dat was ook van­wege Paul de Leeuw. Als hij belt, kom ik opdraven."

Betere keuzes maken

Van Dorst heeft een duidelijk doel voor ogen met haar televisieklussen. "Ik hoop dat mijn programma’s ertoe bij­dragen dat mensen meer nadenken over wie ze willen zijn en hoe ze willen leven, zodat ze daarin betere keuzes kunnen maken. Want als je maar het halve leven kent, de halve waarheid, kun je geen échte keuze maken."

Zeker weten we in ieder geval dat Van Dorst kort geleden is opgetrommeld door Paul de Leeuw. De presentatrice is namelijk te zien in het nieuwste seizoen van Ranking the stars, dat wordt uitgezonden op RTL5.

Meer over