'Niet wat ik voor ogen had'

Sander Schimmelpenninck mokt over keurslijf Op1

11 Juni 2020 09:19 | amusement | Door Jef Willemsen

© ANP
Op1 is een half jaar met succes onderweg, maar presentator Sander Schimmelpenninck heeft z'n bedenkingen over zijn rol in het programma. De talkshow is niet wat hij zich had voorgesteld.

Het laatste streaming nieuws

Mogelijk gemaakt door guidinc.nl
Meer film & serie nieuws

Sander doet zijn ontboezemingen in Een Podcast over media.

Eigen mening

Samen met Welmoed Sijtsma neemt Schimmelpenninck namens WNL de donderdageditie van Op1 voor zijn rekening. Maar zijn rol in het programma bevalt hem niet, zeker omdat hij vooraf was verzekerd zijn eigen mening te mogen geven. Dat is niet gebeurd: "Dan merk je dat je toch eigenlijk wordt gedwongen in een klassieke presentatorrol: ik moet gewoon autocue lezen en vragen stellen en het netjes verdelen tussen Welmoed en mij. Dat is niet wat ik voor ogen had."

Geen goede rol

Door het format van Op1 meent Sander niet volledig zijn talenten te kunnen benutten: "Waar ik goed in ben: het prikken, het doorvragen, ook het sturen met een beetje mening. Als ik een neutrale presentator moet spelen, dan is dat een rol die mij eigenlijk gewoon niet zo goed ligt."

Binnengewandeld

Zoals het nu gaat, is die ene talkshowbeurt per week een slijtageslag voor Schimmelpenninck: "Dan kom ik tussen 4 en 5 uur binnengewandeld. Lees ik me in, niet altijd even goed, en dan ga je er zitten. Dan ga je naar huis, slaap je slecht en dan is je vrije dag wel een beetje kut."

Meer over