Nadia Moussaid doet mee

Op1 kondigt nieuwe duo's aan voor zomereditie

5 juni 2020 10:35 | amusement | Door Jef Willemsen

© Geert Broertjes
De makers van Op1 schuiven met de presentatoren. In de zomermaanden vindt een ware stoelendans plaats bij het populaire praatprogramma. Nieuwe gezichten als Nadia Moussaid dienen zich aan.

NPO 1 maakte de wisselingen in de wacht bekend in een persbericht. 

Nieuwe Op1 duo's

In de zomermaanden gaat de talkshow terug van 7 naar 5 afleveringen per week en de VPRO krijgt een vaste avond. De omroep neemt de vrijdag voor z'n rekening en introduceert de al eerder genoemde Nadia Moussaid en journalist Pieter van der Wielen. Door hun komst gaat het BNNVARA-koppel Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand naar de maandag

2 duo's op 1 dag

Hierdoor ontstaat een wat gekkige situatie op maandagavond waar Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven de boel al bestierden namens BNNVARA. De duo's gaan elkaar nu om de week afwisselen, zodat ze toch nog een beetje vakantie kunnen hebben. Al is het voor de herkenbaarheid van het programma natuurlijk geen pluspunt.

Margje & Kefah

De EO wisselt op dinsdag Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana in. Het duo krijgt de zomer vrij af om bij te tanken, de honneurs worden waargenomen door Margje Fikse en Kefah Allush. Margje viel al eens in bij Op1, voor Allush is het zijn talkshowdebuut. Het stel kent elkaar in ieder geval goed, Fikse was regisseur van Kefahs documentaireserie Oases in de Orient, dus met de onderlinge communicatie zit het wel snor.

Vaste gezichten

Tijdens de zomermaanden gaan Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen op de woensdagen voor Omroep MAX stug door en ook WNL ziet geen reden om op de donderdagen het duo Welmoed Sijtsma en Sander Schimmelpennick in te ruilen. 

Exit Ekiz

Nu de stoelendans achter de rug is, blijkt dat er inderdaad geen plek meer is voor Fidan Ekiz bij Op1. Een bittere pil voor Ekiz die ooit de beoogde vaste presentator was van de talkshow en momenteel de zondageditie presenteert met Jeroen Pauw, die eveneens naar de achtergrond verdwijnt.

Meer over