Wendy van Dijk

SBS 6 blaast Hart in Aktie nieuw leven in

25 juli 2019 09:58 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Chris van den Voorn
SBS 6 is voornemens om Hart in Aktie terug te laten keren op televisie. De zender lanceert binnenkort een kandidatenoproep om zo te inventariseren of er behoefte is aan het programma.

Volgens het AD is een terugkeer van Hart in Aktie niet ver weg meer. Wendy van Dijk zelf hintte in haar blad ook al op een comeback van het programma waar het voor haar allemaal mee begon. “Dit is mijn moment om opnieuw te beginnen. Terug bij de zender waar ik ben begonnen. Dat was mijn motivatie. Hart in Aktie, diep in mij zit dat ik dat weer zou willen terughalen.” Van Dijk won met Hart in Aktie in 2003 met het programma de Gouden Televizier-Ring.

Airen Mylene

Hart in Aktie was in 2017 voor het laatst te zien op televisie. Destijds nam Airen Mylene de presentatie van het programma voor haar rekening. Van SBS 6 mocht ze het niet langer dan twee seizoenen doen, waarna ze onder meer op Funniest Home Videos werd gezet. “Ik heb het twee seizoenen gepresenteerd en het was wel een teleurstelling dat ik het niet verder heb kunnen ontwikkelen.”

Lingo

SBS 6 is de laatste maanden sowieso op de nostalgische tour bezig. Zo maakte de zender bekend dat Man Bijt Hond en Lingo in het najaar bij de zender te zien zijn. Voor Lingo werd met Jan Versteegh zelfs al een nieuwe presentator aangewezen. Hij had ook wat tijd over nadat 6 Inside eerder dit jaar van de buis werd gehaald.

Meer over