Nieuwe vooravond...

SBS gaat niet verder met Lingo en Man Bijt Hond

SBS 6 ziet er dit najaar heel anders uit en dat betekent slecht nieuws voor de fans van Man bijt hond en Lingo. De afgestofte tv-klassiekers keren niet terug op de buis.

In een interview met het AD doet Talpa tv- en radiodirecteur Paul Römer het nieuwe zenderbeleid uit de doeken.

Lingo verdwijnt

Dat Man bijt hond in de ijskast verdwijnt is geen verrassing. Het programma moest door tegenvallende kijkcijfers al eerder plaatsmaken en keerde kort terug op de maandagavond als Man bijt hond XL. Het schrappen van Lingo is echter wel een onverwachte wending. Het woordspelletje met Jan Versteegh had een trouwe schare fans en hield zich rond 20.00 uur kranig staande tegenover tv-instituten als Het acht uur journaal en GTST.

Split screen

SBS 6 is echter dit najaar even helemaal klaar met woorden raden en ballen grabbelen. Het plekje van Lingo in de programmering wordt ingenomen door Rolf Wouters en zijn nieuwe spelprogramma Split screenRömer benadrukt dat dit niet het einde hoeft te betekenen voor Man bijt hond en Lingo: "Ze staan niet in het schema van de vooravond, maar de programma's zijn niet weg: we kunnen ze op een ander moment weer terugbrengen. Het wordt een kwestie van puzzelen."

Meer over: