Passagiers weten van camera's

‘SBS-programma Taxi wordt anders vanwege nieuwe privacyregels’

9 juli 2020 15:53 | amusement | Door Andrea Peelen

© ANP Kippa

Al een paar dagen gaan er geruchten dat de beroemde formule Taxi terug zal keren op SBS. Dennis van der Geest, naast Gordon een van de presentators, heeft inmiddels onthuld hoe het format eruit gaat zien. "Het is duidelijk dat er een camera hangt."

In de voorgaande seizoenen werden de passagiers stiekem gefilmd en vroegen de programmamakers naderhand om toestemming. Dat gaat veranderen, vertelt Dennis van der Geest aan Radio Veronica. "Vroeger konden ze die taxi helemaal preppen dat je niet wist dat je werd opgenomen", vertelt hij. "Dat mag tegenwoordig natuurlijk niet meer. Het is dus wel duidelijk dat er een camera in hangt, maar mensen vergeten dat wel vrij snel hoor."

Proefopnames

Volgens Van der Geest zijn er proefopnames gemaakt, waarmee wordt getest of het programma weer aanslaat bij het publiek. De ex-judoka vond het erg leuk om hieraan mee te werken. "Ik heb twee dagen als taxichauffeur rondgereden en ik had veel plezier."

Nietsvermoedende passagiers 

Taxi begon in 1993 bij de NCRV, waarin Maarten Spanjer vermomd als taxichauffeur gesprekken aanknoopte met nietsvermoedende passagiers. Met 2,7 miljoen kijkers scoorde het programma destijds bovengemiddeld, maar het eenmalige seizoen bij RTL4 deed het een stuk minder. Of een revival bij SBS meer succes gaat opleveren, moeten we afwachten.

Meer over