Aldus Tina Nijkamp

'SBS werkt aan doorstart Medisch Centrum West'

28 oktober 2023 08:31 | amusement | Door Jef Willemsen

© ANP
Na een kleine kwart eeuw afwezigheid opent Medisch centrum west binnenkort weer haar deuren. SBS 6 is druk met de voorbereidingen op een reboot van de iconische ziekenhuisserie.

Althans, dat menen de mannen van Vandaag inside die het gerucht opvingen in de bekende wandelgangen. 

Dokter Jan en co

Medisch centrum west zag in 1988 het levenslicht en viel meteen in de smaak bij de kijker die tot 1994 honderd afleveringen lang smulden van de soapachtige intriges op de ziekenhuisvloer. Wekelijks keken zo'n 3 a 4 miljoen mensen naar de knappe dokter Jan (Marc-Klein Essink), de boosaardige dokter Erik (Rob van Hulst) en de manmoedige zuster Reinie (Margreet Blanken). 

John de Mol

Dat de mogelijke doorstart van Medisch centrum west bij Talpa plaatsvindt is niet geheel ontoepasselijk. Destijds was de reeks het eerste, grote succes voor het productiebedrijf van John de Mol. In 1992 won de serie de Gouden Televizier-Ring.

Tina Nijkamp

Mediakenner en voormalig SBS-directeur Tina Nijkamp laat via haar Instagramkanaal weten het niet eens een slecht idee te vinden. Volgens Nijkamp zijn de makers a zo'n 15 jaar bezig de serie bij diverse zenders aan te bieden maar gaf het recente succes van ziekenhuisserie Dag en nacht op NPO 1 de doorslag. Tina meent dat MCW 'wel hitpotentie' heeft.

Meer over