Dynamisch programmeren

SBS zet Missions Impossible in de ijskast

3 november 2021 10:15 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© William Rutten

SBS6 heeft Missions Impossible geruisloos van de buis gehaald. Het programma met Jan Versteegh als presentator was dinsdag ineens niet meer te zien bij de zender.

 

De programmatitel voorspelde het al een beetje: Missions Impossible werd niet het succes waar SBS op hoopte. Op papier leek Missions Impossible niet eens zo verkeerd: onbekende Nederlanders krijgen een maand om te trainen voor een onmogelijke prestatie die hen 10.000 euro kan opleveren. Het deed zelfs denken aan het Televizier-Ring winnende Wedden Dat?

Kijkcijferkrater

Een heel blik SBS-gezichten was opengetrokken om het programma te presenteren. Van Jan Versteegh en Dennis van der Geest tot Leo Alkemade. Het mocht niet baten: de kijker verkoos concurrenten als Bureau Hofstad boven Missions Impossible. Toen de derde aflevering slechts 207.000 kijkers scoorde greep de zenderleiding discreet in.

Steenrijk, Straatarm

Onder de noemer dynamisch programmeren werd Missions Impossible geruisloos vervangen door Steenrijk, Straatarm, dat doorgaans op woensdagavond weet te scoren. Ditmaal bleef dat met 342.000 kijkers uit.

Meer over