Een koud kunstje

SBS6 onthult meer details van tweede seizoen IJsmeesters

31 januari 2023 14:37 | amusement | Door Judith Regeling

© Talpa
Op zondag 12 februari gaat het tweede seizoen van het door Viktor Brand gepresenteerde programma IJsmeesters: Een Koud Kunstje van start. SBS6 heeft daarom nu alvast wat eerste details onthuld.

Het belooft een ijskoude strijd te worden.

IJsmeesters

In IJsmeesters: Een Koud Kunstje gaan zes getalenteerde ijskunstenaars de strijd tegen elkaar aan. Dit doen ze natuurlijk niet door urenlang te blauwbekken en dan maar te zien wie het redt. Deze competitie draait namelijk vooral om degene die in een mum van tijd het mooiste ijssculptuur weet te maken. Om dat te bepalen, wagen de kandidaten zich wekelijks aan twee opdrachten: een kleine opdracht in de buitenlucht en een grote opdracht in het ijsatelier waar de gemiddelde temperatuur rond de min tien graden ligt.

Irene Moors

Wekelijks is het aan een professionele jury - bestaande uit Alec Messchaert en Anique Kuizenga - om te bepalen welke kandidaat daarin het best is geslaagd en welke het minst. Zij worden iedere uitzending bijgestaan door een gastjurylid in de persoon van een BN'er die past bij het thema van die week. In de eerste aflevering zal dat Irene Moors zijn, die alles weet van 'Hollandse Glorie'. In aflevering twee neemt Leontien van Moorsel haar plekje over. Tot slot zal Karin Bloemen zich in de slotaflevering buigen over de slotstukken van de deelnemers.

Emma Wortelboer

Leontien van Moorsel zal echter tijdens de tweede aflevering niet de enige BN'er zijn in de studio. Speciaal voor een heuse duo-opdracht worden de overgebleven kandidaten dan gekoppeld aan een bekend gezicht. Onder meer Caroline Dijkhuizen, Emma Wortelboer, John de Bever, Iris Rulkens en Jordi Huirne zullen hun beste ijsskills uit de kast moeten halen. Aan SBS6-presentator Viktor Brand de taak om alles in goede banen te leiden. 

IJsmeesters: Een Koud Kunstje is vanaf 12 februari drie weken lang om 20:00 uur te zien bij SBS6 en op KIJK.nl.  

Meer over