Voor Wereld Natuur Fonds

Serious Request blaast Glazen Huis nieuw leven in

4 november 2021 09:29 | amusement | Door Jef Willemsen

© ANP Kippa
Na drie jaar afwezigheid keert het Glazen Huis terug tijdens Serious Request. De jaarlijkse inzamelactie van 3FM neemt daarmee afscheid van wandelactie Lifeline.

Na veertien succesvolle jaren besloot de zenderleiding van 3FM in 2018 dat het tijd werd Serious Request in een nieuwe vorm te organiseren.  

Lifeline

De afgelopen 2 jaar werd daarom Lifeline op poten gezet, dj's liepen dagen door het land om aandacht te vragen en geld in te zamelen. De opbrengsten kelderden echter aanzienlijk. Waar het Glazen Huis jaarlijks op meerdere miljoenen kon rekenen, leverde de actie vorig jaar 'slechts' 1,6 miljoen op.

Amersfoort

Het nieuwe Glazen Huis maakt een doorstart in Amersfoort waar dj's Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen van 18 tot en met 24 december zichzelf opsluiten en verzoeknummers draaien om geld in te zamelen voor het Wereld Natuur Fonds.

Broeikas

Er zit nog een extra aardigheidje in deze editie: om aandacht te vragen voor klimaatverandering is het Glazen Huis een broeikas waar de temperatuur steeds verder oploopt. Het toegestroomde publiek kan helpen het klimaat leefbaarder te maken door te werken in een nabijgelegen kas. 

Meer over