Nieuwe baan

Songfestival- en radioman Daniël Dekker naar Omroep MAX

3 juni 2020 13:34 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Ruud Baan
Jan Slagter heeft weer een coryfee aan zijn stal bij Omroep MAX toegevoegd. Songfestival- en radioman Daniël Dekker maakt de overstap van AVROTROS.

"Toen Omroep MAX-directeur Jan Slagter mij benaderde dacht ik: dit is een unieke kans; de aanbieding om na dik dertig jaar weer in een nieuwe organisatie te mogen starten", zegt Dekker in een verklaring. "Een organisatie die zich laat omschrijven als betrokken, energiek en met kwalitatieve, onderscheidende programma’s. Ik denk dat mijn kennis en ervaring daar goed op hun plek zijn."

Ervaring 

Omroep MAX-directeur Jan Slagter is blij met de komst van Dekker naar zijn stal. “Muziek zit in zijn DNA. Ik heb hem mijn hele leven lang gevolgd, als luisteraar, maar ook als professioneel mediaman. Hij heeft een schat aan ervaring die wij goed kunnen gebruiken en hij weet in zijn programma’s en activiteiten de mensen echt te raken.”

Eurovisie Songfestival 

Bij Omroep MAX wordt Dekker, die in september na tien jaar zonder opgaaf van reden stopte als commentator en mede-organisator van het Eurovisie Songfestival, al verantwoordelijk voor de uitzendingen van NPO Radio 5 en alle bijbehorende online activiteiten. De zestigjarige Dekker start per 1 september 2020 aan zijn nieuwe baan.

Meer over