Ondanks medische klachten...

Songfestival heeft geen invaller voor Jan Smit

20 Februari 2020 10:20 | amusement | Door Jef Willemsen

© ANP
De organisatie van het Eurovisie Songfestival heeft geen backups klaarstaan mocht Jan Smit niet in staat zijn het liedjesfestijn te presteren.

Een woordvoerder van het ESF bevestigde desgevraagd aan Shownieuws dat Jan hun man is in mei en dat er van een invaller of vervanger geen sprake is.

Burnout bekend

Sterker nog, de organisatie wist in december al dat Jan door een zware periode ging. Zijn burnoutklachten waren toen al bekend, maar voor het ESF geen reden hem te weigeren als presentator. Er is juist besloten om Smit te helpen: "We hebben met elkaar een plan uitgestippeld, zodat we alle vertrouwen hebben gehad dat het goed zou komen. Alles is erop gericht om te herstellen, zodat hij in mei het festival kan presenteren."

Onverstandig

Nu bekend is hoe ernstig de burnout van de 33-jarige Volendammer is, gaan uit meerdere hoeken stemmen op of het wel verstandig is dat hij aanblijft als presentator. In RTL Boulevard merkte Arie Boomsma al op dat Jan er beter aan doet de klus te laten schieten voor zijn gezondheid. Daar lijkt echter geen sprake van nu de ESF organisatie zich achter Jan schaart. En tot die tijd doet Jan alles om te ontspannen, zo slaat hij graag een balletje.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Team @Lotje_WineDine tegen @DrieJS! Hoofd leegmaken met een potje padellen in de ochtend... Nipt verloren van Jaap en Robin! 😊 #Uitwaaien

Een bericht gedeeld door JAN SMIT (@jansmit) op

Meer over