Ondanks overstap...

Songfestival-organisatie sluit presentatie Eva Jinek niet uit

26 oktober 2019 08:30 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Het Eurovisie Songfestival gaat niet meer uitsluitend door NPO-mensen gepresenteerd worden. De ESF-organisatie wil vooral de beste mensen voor de klus.

Die opvallende onthulling deed Songfestival-supervisor Sietse Bakker in RTL Boulevard.

Trio

Bakker vertelde dat achter de schermen de organisatie voor het liedjesfestijn al grotendeels rond is: "We zijn er bijna uit, het is een puzzeltje dat moet kloppen. Vier presentatoren is een beetje veel, de Nederlandse kijker zal ze kennen, maar de internationale kijkers hebben er geen tijd voor. Drie is wat mij betreft een heel mooi aantal."

Chantal & Eva

Maar wie moeten die drie presentatoren dan worden? Bakker onthulde dat men niet langer uitsluitend NPO, NOS of Avrotrosgezichten als Jan Smit overweegt. Wat hem betreft zijn RTL-talenten als Chantal Janzen en Eva Jinek ook prima opties. RTL-directeur Peter van der Vorst reageerde in DWDD positief: "We kunnen samenwerken, het is een internationaal event."

Decor

Daarnaast is ook het decorontwerp al gekozen. Wel liet Bakker weten dat er niet met geld gesmeten wordt: "Wat het budget betreft zijn we heel Nederlands: we draaien elk dubbeltje om." 

Meer over