Verrassing!

Soy Kroon speelt Jezus in The Passion 2022

15 februari 2022 12:27 | amusement | Door Judith Regeling

© ANP Kippa / Jeroen Jumelet

De aankomende dagen maakt KRO-NCRV de castleden bekend van The Passion 2022. De naam van Jezus is inmiddels al onthuld: Soy Kroon.

De organisatie achter The Passion hintte dinsdagmiddag al met een vage foto en een tekst op de identiteit van Jezus: “De Jezus van dit jaar is de jongste Jezus ooit. Wie denk jij dat de rol van Jezus vertolkt?” De echte fans zijn echter niet te strikken: zij wisten direct dat het om Soy Kroon ging.

Soy Kroon 

De keuze voor de pas 26-jarige Soy Kroon komt niet geheel uit de lucht vallen. In 2020 zou de voormalig acteur uit GTST en Nieuwe Tijden al in de huid kruipen van Judas. Maar vanwege het coronavirus, kozen de makers uiteindelijk voor een andere insteek. Hij is nu duidelijk klaar voor een revanche.

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door The Passion (@thepassionnl)

Doetinchem

De twaalfde editie van The Passion vindt dit jaar op donderdag 14 april plaats in de stad Doetinchem. Vanuit daar hoopt de organisatie en KRO-NCRV weer het eeuwenoude paasverhaal in een modern jasje te steken. "The Passion maakte dit jaar opnieuw duidelijk dat het Paasverhaal uit de Bijbel nog steeds actueel is en mensen in de samenleving met elkaar in verbinding kan brengen. Komende Passion gaan we dat heel letterlijk doen: stad en platteland komen bij elkaar in de Achterhoek."

The Passion is op 14 april om 20:30 uur te zien op NPO1. Houd onze website in de gaten om erachter te komen wie zich nog meer bij de cast voegen.

Meer over