Speech Frans Timmermans massaal gedeeld op sociale media

23 juli 2014 13:22 | amusement | Door Televizier

© YouTube

De emotionele en indrukwekkende speech van minister Frans Timmermans in de VN-veiligheidsraad in New York, wordt massaal gedeeld op de sociale media.

Frans Timmermans hield maandagavond een emotionele toespraak bij de VN-veiligheidsraad in New York. De toespraak, die live werd uitgezonden, raakt mensen wereldwijd en wordt daarom massaal gedeeld op Twitter en Facebook. 

Bill Clinton

De Amerikaanse oud-president Clinton herdacht tijdens de aids-conferentie in Australië de slachtoffers die onderweg waren naar het congres. Ook zei hij dat ‘’alle landen die integriteit en vrijheid waarderen’’ naar de toespraak van minister Timmermans zouden moeten luisteren.

Frans Timmermans

De minister bedankte alle Nederlanders voor de lieve berichten die hij heeft gekregen. "Helaas heb ik niet de tijd om iedereen persoonlijk te bedanken die reageert op mijn toespraak in de Veiligheidsraad. Daarom langs deze weg: dank u wel! Een uur voordat de Veiligheidsraad zou beginnen, heb ik mijn gevoelens over deze tragedie, die ons land in het hart trof, getracht op papier te zetten. Velen van u laten mij nu weten dat onze gevoelens overeen komen. Dat laat zien hoe ons land in staat is tot grote medemenselijkheid en grote eensgezindheid. Niemand, helemaal niemand krijgt ons klein. Met u denk ik, zeker vandaag, aan de slachtoffers en hun dierbaren. Zij vertegenwoordigen het beste van onze natie en zij halen het beste uit onze natie naar boven", aldus Frans Timmermans op zijn Facebookpagina.

Vandaag is de programmering vanwege de dag van nationale rouw aangepast.

Meer over