Experimensen

Stefano Keizers wordt tv-presentator

14 januari 2019 15:03 | amusement | Door Irma Tomas

© AVROTROS
Avrotros heeft een opmerkelijke nieuwe presentator binnengehaald. Het is cabaretier Stefano Keizers die zijn licht laat schijnen over de wetenschap in het programma Experimensen.

Stefano Keizers werd bekend als knettergekke deelnemer van De slimste mens. Hij trok daarna door het land met een buitengewoon grappige cabaretshow en was regelmatig te gast bij allerhande talkshows waarbij hij het kijkpubliek in tweeën splitste; de ene helft was wel gecharmeerd van Stefano de andere helft vond hem een onleuke engerd. Keizers is daarom een opvallende en gedurfde keuze als nieuwe presentator.

Maxim Hartman

In Experimensen staat Keizers stil bij feiten, studies en onderzoeken en legt hij ze onder een vergrootglas van absurditeit en verbazing. In de zoektocht naar de juiste antwoorden, neemt vast panellid Maxim Hartman het op tegen wisselende panelleden als Britt Dekker, Bridget Maasland, Katja Schuurman en Irene Moors. Wetenschapsjournaliste Anna Gimbrere neemt samen met Stefano sterke verhalen op de korrel.

Drugs

Om het extra leuk te maken voert de cabaretier ook studioproeven uit waarbij hij niet schroomt zijn eigen lichaam in de strijd te gooien. Hij onderzoekt de link tussen liegen en een volle blaas en ervaart de voor- en nadelen van linkshandigheid. Kan Stefano sneller leren praten en welke wetenschappelijk verantwoorde drugs verlichten zijn sociale fobie?


Experimensen, vanaf maandag 21 januari, 21.20 uur op NPO 3

Meer over