Na maanden nog niet de oude

Sterrin nog altijd niet hersteld van deelname Expeditie Robinson

27 november 2021 09:28 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Deelname aan Expeditie Robinson is een fysieke en mentale uitputtingsslag die langdurige gevolgen kan hebben, zo ontdekte ook Sterrin Smalbrugge.

Sterrin hield het 26 dagen vol tijdens Expeditie RobinsonHonger, kou, stress en loodzware proeven eisten echter wel hun tol, zo onthulde de tv-ecoloog.

Eilandpraat

Na een kleine maand overleven aan de onherbergzame Kroatische kust besloot Sterrin dat ze klaar was te stoppen. Ze liet zichzelf wegstemmen en keerde terug naar de bewoonde wereld. Bij Eilandpraat was te zien hoe ze voor het eerst in weken weer genoot van voldoende voedsel. 

Kramp

Maar Sterrins lichaam moest duidelijk nog wennen aan het rijke eten. Na een pizzaatje en een goed glas wijn kreeg ze last van krampen. In Eilandpraat prees ze ook haar vriend die geduldig voor haar zorgde bij thuiskomst. In de eerste weken moest ze geregeld overgeven. 

Menstruatie

Na zeven maanden blijkt Sterrin nog altijd niet helemaal de oude. Ze maakte er geen geheim van nog steeds niet ongesteld te zijn geworden, wat een gevolg kan zijn van teveel stress, veel afvallen en zware fysieke beproevingen. Alle elementen van Expeditie Robinson. 

Meer over