Studio RTL Boulevard nu al afgebroken

Albert Verlinde nam vrijdagavond afscheid van RTL Boulevard. Direct na de uitzending werd begonnen met de sloop van de set van het iconische entertainmentprogramma.

Terwijl Albert met vrienden en collega's nog wat naborrelde in de RTL kantine, werd de studio onmiddellijk gedemonteerd. RTL Boulevard medewerker Joost Maiburg deelde beelden van de wat droevig ogende, donkere studio op Twitter.

Leidseplein

Met het vertrek van Albert Verlinde is ook een eind gekomen aan RTL Boulevard in de huidige vorm. Vanaf maandag 29 augustus komt het programma dagelijks vanaf het Leidseplein waar een moderne studio is ingericht. Wel worden enkele schermen uit de oude studio in Hilversum opnieuw gebruikt in Amsterdam. Daarnaast is het programma vanaf maandag ook in HD-kwaliteit te zien.

Grofvuil

Overigens is het niet ongebruikelijk dat sets snel worden afgebroken zodra ze niet meer nodig zijn. Studioruimte is kostbaar en tijd is geld, vandaar dat zelden om nostalgische redenen wordt gewacht met afbreken en archiveren. Toen David Letterman vorig jaar zijn laatste Late show presenteerde, lag zijn decor bijvoorbeeld een dag later al bij het grofvuil.

Meer over:

Reageren