Bedankt Ziggo Sport!

Studio Sport krijgt sublicentie om Formule 1 uit te zenden

6 juli 2020 14:28 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Red Bull Content Pool
Liefhebbers van de Formule 1 die geen abonnement op Ziggo hebben, kunnen toch de capriolen van Max Verstappen en cs. volgen. Studio Sport heeft namelijk een sublicentie gekregen waardoor het beelden mag uitzenden van de races.

Vorig jaar moest Studio Sport het zonder het immens populaire Formule 1 doen. Toen Max Verstappen races won, werd dat wel besproken in Studio Sport, maar analist Jan Lammers praatte en er werden foto’s getoond.

Gelukkig

“Ziggo Sport mag als rechtenhouder bepalen of er in Nederland sublicenties worden verstrekt, en zo ja aan wie. Vorig jaar kregen wij van Studio Sport die beelden dus niet, nu gelukkig wel”, zegt Studio Sport-hoofdredacteur Maarten Nooter.

Journalistiek belang

“Formule 1 is ook in Nederland een heel belangrijke sport, er is door Max Verstappen een duidelijk journalistiek belang en wij besteden er dus ook veel aandacht aan. En hoe mooi sommige autosportfoto’s ook zijn, voor ons maakt het echt een wereld van verschil of je bewegende beelden kunt laten zien, of niet.”

1,4 miljoen kijkers

De terugkeer van de Formule 1 en Max Verstappen was zondag geen succes. De Nederlander viel al na 11 rondes uit met een technisch probleem. Overigens keken 1,4 miljoen mensen naar de Formule 1 op Ziggo Sport.

Meer over