De kijkcijfers van zondag 5 juli 2020

De TV van gisteren: Eén tegen 50 met open armen ontvangen

6 juli 2020 08:51 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

De NPO heeft in het weekend bijna traditiegetrouw goede zaken gedaan in de strijd om de kijkcijfers. Met het NOS journaal en The Great British Bake Off domineerde de publieke omroep de zondag. Caroline Tensen haalde met Eén tegen 50 ook een zeer goede score.

Vooral de rentree van Eén tegen 100, door het coronavirus omgedoopt tot Eén tegen 50, legde RTL geen windeieren. Caroline Tensen trok bijna 1,2 miljoen kijkers met haar quiz. In The Great British Bake Off deed de broodweek de kijkcijfers de pan uitrijzen met bijna 1,1 miljoen kijkers.

Formule 1

Ziggo Sport had ook goud in handen met de rentree van de Formule 1. Ruim 1,4 miljoen kijkers zagen hoe Max Verstappen al na 11 rondjes met een technisch probleem moest opgeven in ‘zijn’ Oostenrijk, de baan waar hij al twee keer won in zijn nog jonge raceleven.

Op1

De voorlopig laatste weekendeditie van Op1 deed ook lekker mee. Jeroen Pauw en Fidan Ekiz, die straks op het tijdslot van De wereld draait door met Renze Klamer te zien is, trokken met hun laatste samenwerking 1,1 miljoen kijkers.

Meer over