Met Thomas Cammaert

Susan Visser: 'Het is waanzin dat ik meedoe aan Dance Dance Dance'

27 september 2019 11:45 | amusement | Door Carlijn Schepers

© William Rutten

Ze was helemaal niet goed in de choreografielessen op de toneelschool. Toch doet Susan Visser met Thomas Cammaert mee aan Dance dance dance. ‘Gelukkig drillen ze je net zo lang tot je het kan.’

Dance dance dance is nogal een fysieke uitdaging. Waarom doe je mee?
“Ik heb er daarom ook wel even over nagedacht. Het leek me een te gekke uitdaging, maar in dit programma zie je wel altijd mensen stukgaan, gefrustreerd raken, huilen. Dus ik wist hoe zwaar het was. Maar met mijn danspartner Thomas Cammaert durfde ik het wel aan. We zijn allebei een blij ei en die positiviteit heb je nodig. Het leek me ook gaaf om mezelf fysiek uit te dagen en te kijken hoe ver ik kan komen. Het is een kick om iets nieuws te leren. Al moest ik voor elk stapje keihard werken.”

Hoeveel danservaring had je al?
“Ik hou erg van dansen, maar vooral in de club. Dit is echt héél wat anders. Ik heb ook ooit choreografielessen op de toneelschool gehad, maar daar was ik helemaal niet goed in. Eigenlijk is het dus waanzin dat ik hieraan meedoe. Ik kon het ook nooit uitstaan dat het me niet lukte. Ik dacht altijd: ze moeten meer tijd nemen voor mij. Gelukkig gebeurt dat bij dit programma wel. Je wordt net zo lang gedrild totdat je het kan.”

Wat vond je het moeilijkst?
“De snelheid en de verschillende stapjes die elkaar in hoog tempo opvolgen. Ook de fijne coördinatie vond ik lastig. In de club ben ik niet echt een bescheiden danser, maar bij choreografieën is controle heel belangrijk. Als je het niet klein houdt, ben je niet snel genoeg. Dan zei Thomas weer: ‘Suus, je hoeft niet de hele Himalaya over te steken!’ Sowieso pikt hij het allemaal veel sneller op.”

Hoe is hij als danspartner?
“Te gek. Ik ken Thomas uit de acteurswereld en we waren allebei de mol in Wie is de mol? Ik heb veel van hem geleerd, omdat hij meer gevoel heeft voor dansen. Hij hoefde maar naar mij te kijken om te zien waar het mis ging. Soms voelde ik me een beetje schuldig dat ik er langer over deed om een dans in mijn systeem te krijgen. Dan kreeg ik paniek dat hij het al kon en ik niet. Maar dan zei hij gewoon dat het niet uit maakte, al moesten we het duizend keer oefenen.”

Voor welk doel dansen jullie?
“Metakids, een organisatie die onderzoekt hoe je metabole ziektes bij kleine kindjes snel kan opsporen en stilleggen. Want het zijn hele nare ziektes. Ze verwachten dat door hun onderzoek kinderen hier over enkele decennia niet meer aan hoeven te overlijden. Het is fijn om te weten dat je daarvoor danst.”

Wat heb je geleerd van je deelname?
“Dat je fysiek meer aankan dan je zelf denkt. En dat als je pijn hebt en gaat dansen, je lichaam goede stofjes aanmaakt waardoor het weggaat. Misschien moeten we met zijn allen wat vaker dansen.”

Dance dance dance, vrijdag - SBS 6 • 20.30

Meer over