Sylvia is het WK-covermodel van Televizier

Het WK voetbal kan voor Sylvia (32) nu al niet meer stuk. Zij stuurde de mooiste WK-foto in en staat pardoes op de cover van Televizier.

Een paar weken geleden stuurde Televizier de volgende boodschap de wereld in: 'Altijd al covermodel willen zijn? Televizier maakt het mogelijk. Wie nu zijn allerleukste WK-foto instuurt, ziet zichzelf binnenkort misschien wel terug op de cover van Televizier!'

Dat hebben we geweten, de redactie werd overstelpt door in het oranje uitgedoste voetbalfans. Maar de mooiste kwam van Sylvia die  al jarenlang met vier vriendinnen de wedstrijden van Oranje bezoekt. Sylvia (32), Natascha (31), Suzanne (28), Lisanne (23) en Milou (24) trekken elke wedstrijd alles uit de kast, zingen de longen uit de lijf. Alles voor onze jongens, en voor de gezelligheid natuurlijk.

Televizier.nl sprak met de gelukkige winnares

Wanneer sloeg de Oranjegekte bij toe bij jou?

„In 2006. Ik voetbal zelf al 20 jaar en we gingen wel eens naar Eredivisie-clubs kijken, maar nooit naar het Nederlands elftal. Toen ze in Nürnberg tegen Portugal moesten, hebben we de auto gepakt en zijn we heen gereden. We waren meteen verkocht door dat gevoel van saamhorigheid en de sfeer in het stadion. Alles kan, alles mag daar. Toen waren we nog met z’n drieën, inmiddels zijn we met z’n vijven. Toen had ik spijt dat ik nooit eerder was gegaan.”

Hoeveel wedstrijden zien jullie?

„We missen er niet één. We gaan naar alle kwalificatiewedstrijden thuis en uit, we waren op het WK van 2008 in Zwitserland, het WK in Zuid-Afrika, en het EK in Rusland en Oekraïne. Dat was de mooiste tijd van m’n leven.”

Hoe dossen jullie je uit?

„Het begon klein, maar inmiddels kent iedereen ons van onze drakenmutsen en onze oranje lippenstift. Dat is ons handelsmerk. En als een van ons iets Oranjes is vergeten, dan rijden we terug. Ik ontdekte eens op Schiphol dat ik m’n shirt was vergeten. Toen heb ik ter plekke een nieuwe gekocht, want zonder kon ik niet naar de wedstrijd. Dat kostte  70 euro, het is een dure hobby. Toen de finale van het WK in Zuid-Afrika tegen Spanje werd gespeeld, wilde ik teruggaan, maar dat kostte 3000 euro, daar heeft mijn man uiteindelijk een stokje voor gestoken.”

Leg eens uit wat er zo leuk aan is om in het oranje gekleed in zo’n stadion te staan

„De Nederlandse supporters zijn de beste van de wereld, het is een grote familie. Iedereen kent elkaar en ik werd laatst zelfs uitgenodigd voor de 50ste verjaardag van een supporter die ik alleen maar zie bij het voetbal.”

Gaan jullie ook naar Brazilië?

„We konden het niet betalen, maar toen wonnen we een prijsvraag van Heineken met de sambal-selfie. Alleen ben ik tegen die tijd 24 weken zwanger, dus heb ik besloten toch niet te gaan. De GGD vertelde dat de Dengue-mug actief is en van een beet kun je knokkelkoorts krijgen. Het was een moeilijke beslissing, maar ik wil geen enkel risico nemen.”

Sylvia ligt nu in de winkel!

Meer over:

Reageren