't Schaep gaat varen: vijfde seizoen speelt zich af op een boot

3 Oktober 2013 11:10 | amusement | Door Televizier

Er komt weer een nieuw seizoen van de KRO-serie 't Schaep aan. Voor dit vijfde seizoen hebben de makers iets speciaals in petto.

't Schaep blijft een razend populair fenomeen, zo werd begin dit jaar aangekondigd dat er een film van de serie wordt gemaakt en het vierde seizoen, 't Schaep in Mokum, trok gemiddeld zo'n 1,8 miljoen kijkers per aflevering. Dat er een vijfde seizoen komt is dus geen verrassing.

Op een boot

Wat wel een verrassing is, is dat het nieuwe seizoen zich afspeelt op een boot. Dit onthulde scenarioschrijver Frank Houtappels aan Kemna Casting: "We waren het al heel vaak van plan, maar nu komt het ervan: ’t Schaep komt op een boot te zitten."

Verder is er nog vrij weinig bekend over de belevenissen van Doortje, Kootje, Lena, Lucas en de rest op het water. "We zijn de afleveringen nu aan het uitdenkenenhebben nu ideeën voor alle episoden", meldt Houtappels.

Nineties

't Schaep in Mokum speelde zich af in de jaren '80, het zou dus zomaar kunnen dat het nieuwe seizoen is verplaatst naar de jaren '90. Houtappels vertelde begin dit jaar namelijk nog aan Zappen.blog.nl: "Bij de vorige serie dacht ik al: de jaren ’80, dat nooit. Zulke slechte muziek, lelijke kleding… alles was lelijk! Maar ja, je groeit daar toch naar toe. Uiteindelijk hebben we wel heel veel leuke dingen kunnen doen. Misschien dat we straks klaar zijn voor de jaren ’90.”

Er wordt momenteel dus nog hard gewerkt aan het nieuwe 't Schaep. Wanneer de serie weer op tv komt is dan ook nog onbekend.

Meer over