Carte Blanche

Talpa Network bood Angela de Jong latenightshow aan

Angela de Jong is door Talpa Network gevraagd een eigen latenightshow op SBS 6 te gaan doen. De columniste van het AD weigerde echter, omdat ze zich afvroeg of de mensen wel op haar zouden afstemmen.

De zender bood De Jong zelfs carte blanche, maar alsnog had ze er geen goed gevoel over. “Ik zou niet weten waarom mensen überhaupt naar mij zouden gaan kijken op SBS 6 als Pauw en Jinek op NPO 1 zijn. Ik denk niet dat er zo veel mensen op mij af zouden stemmen”, vertelt De Jong in Onze Man In Deventer van collega Özcan Akyol op NPO Radio 1.

6 Inside

Daarna ging volgens de journaliste het gesprek met Talpa Network over naar 6 Inside. "We hebben erover gepraat en uiteindelijk was al vrij snel duidelijk dat ik dat alleen wilde doen als ik mijn column kon blijven doen bij het AD, omdat ik wel vond dat ik onafhankelijk moest blijven. Ik wilde daar zitten als AD-columnist. Daarom was mijn hoofdredacteur ook betrokken bij de gesprekken die er gevoerd waren.”

Geen ambitie

In de toekomst hoeft De Jong naar eigen zeggen ook geen talkshow. “Ik heb echt niet de ambitie om zelf een talkshow te gaan doen of 365 dagen per jaar een tv-programma te dragen. Echt niet, nee.”

Meer over: