Wie is de Mol? 2020

Televizier Moltalk #2: Tegendraads.

18 januari 2020 21:45 | amusement | Door Eric De Munck

Het twintigste seizoen van Wie is de Mol? is eindelijk begonnen en via Televizier.nl zit je ook dit jaar op de voorste rij. Iedere week duik ik - Eric de Munck, entertainmentdeskundige bij RTL Boulevard en professioneel Molloot - volledig in de materie van Wie is de Mol? en probeer op mijn eigen manier het mysterie te ontrafelen.

De kruitdampen van het plotselinge vertrek van Anita zijn nog niet eens opgetrokken, of de volgende opdracht staat alweer voor de deur. Met maximaal 2500 euro in het vooruitzicht moeten de kandidaten de juiste kleur zien af te steken voor een grootse show. Dus dat betekent een hoop rennen met stekkers en draden, met alle onduidelijkheid van dien, met dat ene doel: kruitdampen. Dat lukt aardig, drie van de vier ontstekingen lukken, behalve die van het groepje bestaande uit Nathan, Leonie en Miljuschka. Mijn verdachte Buddy maakt zich ineens een stuk minder verdacht en richt mijn pijlen toch maar eens wat meer op Leonie.

Lost in China

Opdracht twee dan: in verschillende auto's moeten de deelnemers zich naar Rik begeven die zich op een bepaald punt bevindt. Ondertussen is het de bedoeling dat ze een aantal enveloppen met geld ophalen. Een heel amusant stukje televisie, vooral door de telefoons met hulplijnen die Chinese restaurants in Nederland bleken te zijn. Maar echt nuttig was het allemaal niet: nul euro in de pot. Sterker nog: omdat Tina de plek van Rik uiteindelijk niet kon vinden verdween er ook nog eens 100 euro uit de pot.

 

Wereld aan de voeten

Ook de slotopdracht van deze tweede aflevering is weer een bijzondere: verschillende stukken van de wereldkaart liggen in een nogal groot Chinees park. In kleine karretjes gaan de kandidaten op zoek om ze binnen drie kwartier bij elkaar te krijgen. Dat hoeven ze niet op eigen houtje te doen: Johan en Leonie geven namelijk aanwijzingen vanuit de zogenaamde control room. Een rommelige bedoeling vol miscommunicatie, zo zou ik deze opdracht beschrijven. Wederom een behoorlijk verdachte Leonie en ook Tina gedraagt zich steeds meer als de Susan Visser van dit seizoen: zweverig en onnozel doen, maar ondertussen de boel lekker in de war schoppen. Niet heel gek dus dat ook hier uiteindelijk geen geld is verdiend.

Executie

Of het komt door haar zweverigheid of het feit dat ze tijdens de taxi-opdracht in haar eentje was en te weinig heeft opgepikt: Tina krijgt haar rode scherm te zien en moet afscheid nemen van de rest. Iedereen lijkt in shock, behalve één kandidaat:

 

 

Meest verdacht: Buddy Vedder, Leonie ter Braak

Runners up: Jaike Belfor, Miljuschka Witzenhausen

Meer over