Wie is de Mol? 2020

Televizier Moltalk #4: Misleid.

1 februari 2020 21:30 | amusement | Door Eric De Munck

© AVROTROS
Het twintigste seizoen van Wie is de Mol? is in volle gang en via Televizier.nl zit je ook dit jaar op de voorste rij. Iedere week duik ik - Eric de Munck, entertainmentdeskundige bij RTL Boulevard en professioneel Molloot - volledig in de materie van Wie is de Mol? en probeer op mijn eigen manier het mysterie te ontrafelen.

In een bloedstollende eerste opdracht is het aan de zeven overgebleven kandidaten om met een soort The Passion-achtige stok door een schuur vol vazen te komen. Iedere stok heeft een bepaalde waarde, hoe hoger hoe moeilijker. Het lukt de meeste kandidaten om ongeschonden het einde van de race te halen, behalve Johan, Rob en Buddy. Als Johan tijdens de laatste ronde óók nog 'per ongeluk' een plank vol vazen raakt, waardoor er nóg eentje valt, schiet zijn verdenking wat mij betreft behoorlijk omhoog. Uiteindelijk was dit geen slechte opdracht voor de possé: 2330 euro werd er verdiend. En ook Rob doet overigens verdacht, want wáárom zou je een hoed opzetten tijdens deze opdracht?

 

 

Foutparkeren

Een opdracht waar weer ouderwets gemold kan worden, dat het geval bij opdracht twee van deze aflevering. Een aantal foutgeparkeerde auto's moet op de juiste plekken teruggezet worden. Nathan geeft als penningmeester iedereen een opdracht, waarbij Miljuschka als chauffeur redelijk onschuldig lijkt. Leonie doet óók haar best, in tegenstelling tot Johan. Hij zegt door slaapgebrek wat chagrijnig te zijn, maar voert ondertussen geen moer uit om de opdracht tot een goed einde te brengen. Dat lukt dan ook niet, slechts 320 euro voor de pot erbij. Buddy doet héél verdacht, maar ik vraag me nu weer af of dat ook écht zo is, of alleen maar zo lijkt door de montage.

 

Duveltje uit een Doosje

Na twee opdrachten is het, tot totale verrassing van de kandidaten, al tijd voor de test. Dat betekent vaak maar één ding: er komt een speciale opdracht aan. Dat is ook zo: na de test mag iedereen uit de groep een zogenaamde vrijstellingsroute afleggen. Dat zijn tafeltjes met een kistje erop, met daarin allerlei opties. Een groepsvrijstelling (zodat er niemand naar huis hoeft), maar ook geldbedragen en jokers. Als de meeste kandidaten voor een groepsvrijstelling kiezen blijft iedereen in het spel. Dat laatste gebeurt op het nippertje: vier kandidaten kiezen voor de groepsvrijstelling. Daarnaast is er een joker gekozen door Johan en 500 euro door Leonie. Wie die andere 500 euro heeft gekozen krijgen we niet te zien. Volgende week meer, dan zijn er dus nog steeds zeven kandidaten in het spel.

 

Meest verdacht: Buddy Vedder, Johan Goossens

Runners-up: Rob Dekay, Claes Iversen

 

Was getekend, Eric de Munck:

Meer over