Wie is de Mol? 2020

Televizier Moltalk #5: Aangeraakt.

8 Februari 2020 21:35 | amusement | Door Eric De Munck

© AVROTROS
Het twintigste seizoen van Wie is de Mol? is alweer op de helft en via Televizier.nl zit je ook dit jaar op de voorste rij. Iedere week duik ik - Eric de Munck, entertainmentdeskundige bij RTL Boulevard en professioneel Molloot - volledig in de materie van Wie is de Mol? en probeer op mijn eigen manier het mysterie te ontrafelen.

Het was vorige week kantje boord, maar toch: dankzij de groepsvrijstelling zitten er nog steeds zeven kandidaten in het spel. Mijn verdenkingen vliegen nog steeds alle kanten op (al zet ik week na week al mijn punten in de app op Buddy) en ook de groep heeft het in deze vijfde aflevering nog knap lastig lijkt het. Hopelijk krijgen we vanavond weer wat meer antwoorden!

Beeld & Geluid

Een briljante opdracht, dat is deze eerste van deze aflevering absoluut. Of eigenlijk zijn het er zes in één. Op een podium van een schitterend theater staan zes opdrachten opgesteld, allemaal in een cirkel van lasers. Stuk voor stuk moeten de opdrachten uitgevoerd worden, maar als één van de laserstralen open gaat, moet er gewisseld worden. Om dát proces enigszins soepeler te laten verlopen is er ook een vliegende keep, die steeds wisselt. Maar ja, het afmaken van elkaars opdrachten is natuurlijk onwijs moeilijk. Gooi daarnaast een behoorlijk klungelige (of juist verdachte) Johan in de mix en het lijkt wederom een kansloze missie te worden. Slechts één opdracht werd tot een goed einde gebracht, waardoor de pot met 250 euro gespekt kon worden. Johan, Miljuschka en Nathan haalden het slotstuk niet, die vielen af door een 'toevallige' fout met de lasers.

 

 

Puzzeltijd

Laat het maar aan een groep Nederlanders over om zelfs in China de boel op de fiets onveilig te maken. Bakfietsen welteverstaan. Tussen de Chinese tekens is het de bedoeling dat de groep kandidaten overal gigantisch grote letters vandaan plukt om daar uiteindelijk Wie is de Mol? mee te vormen op een plein. Over dat vraagteken bestaat overigens eerst nog wat twijfel, aangezien Miljuschka en Buddy de L op de laatste plaats zetten, terwijl daar overduidelijk het vraagteken moest komen te staan. Mollenstreek of onwetendheid? Ik denk dat eerste. Hoewel, als na het voltooien van de opdracht blijkt dat het geld op de vindplekken van de letters ligt, zijn Miljuschka en Buddy de enigen die geld binnenslepen: 600 euro om precies te zijn. Maar ja, waarom is de W nooit gevonden? En hoe kan het dat Johan en Nathan niet één letter hebben gepakt? Verdacht hoor.

 

 

Lezen & Schrijven

In een stoomcursusje Chinees schrijven leren de kandidaten hoe hun namen er in Chinese tekens uit moeten zien. Als ze daarnaast de woorden 'is de Mol' krijgen te zien, komt Rik daarna met een interessante keuze op de proppen. Iedere kandidaat mag kiezen voor geld óf een mogelijkheid om de naam van De Mol op te sporen. Die is namelijk te lezen op de waaier van een danseres in een park. Claes denkt Buddy te hebben gezien en Miljuschka roept 'dat is mijn naam', om daarna Buddy weer te verdenken. Het begint tijdens deze opdracht eerder op Mindfuck te lijken. Want staat er nou ergens dat De Mol een vrouw is? Of is er ook ergens het woord middenvelder te lezen? Een duidelijk gevalletje puntje op je stoel, zonder echt resultaat. Behalve dan de schattigheid van Nathan, die als er enige voor koos om 250 euro aan de pot toe te voegen.

 

 

Test en Executie

En dan de uitslag van vanavond.... Afgaande op de laatste opdracht zit ik toch steeds enorm op Buddy, maar komt ook Leonie angstig dichtbij. Of Miljuschka, want was als De Mol nou écht een vrouw blijkt te zijn? Johan stond óók enorm hoog op mijn verdachtenlijstje, maar ja, die vloog er vanavond uit. Jammer, want daarmee gaat er wel een vleugje humor verloren. En zonde, want waarom zette hij zijn joker niet in? Maar weten we nu na deze aflevering meer? Niet echt. Of niet officieel. Vermakelijk was ie wel, nu al zin in volgende week!

 

 

Meest verdacht: Buddy Vedder, Leonie ter Braak

Runners-up: Miljuschka Witzenhausen, Rob Dekay

 

Was getekend, Eric de Munck:

Meer over