Wie is de Mol? 2020

Televizier Moltalk #6: Voor Geen Meter.

15 februari 2020 21:45 | amusement | Door Eric De Munck

© AVROTROS
Het twintigste seizoen van Wie is de Mol? is in volle gang en via Televizier.nl zit je ook dit jaar op de voorste rij. Iedere week duik ik - Eric de Munck, entertainmentdeskundige bij RTL Boulevard en professioneel Molloot - volledig in de materie van Wie is de Mol? en probeer op mijn eigen manier het mysterie te ontrafelen.

Zes kandidaten en zes eventuele Mollen. Het is een bést ingewikkeld seizoen als je het mij vraagt. Leonie deelt dat gevoel aan het begin van deze aflevering, want ze verdenkt zo'n beetje iedereen. En met 8420 euro in de pot is het resultaat niet heel slecht, maar het kán veel beter (het had ruim 35.000 euro kunnen zijn), dus het belooft weer een spannende avond te worden.

Voice Mol

De zes overgebleven BN'ers zijn in het dagelijkse leven waarschijnlijk niet bij hun mobiele telefoons weg te slaan, maar deze opdracht is toch wel echt andere koek. In een groots maisveld liggen allemaal telefoons die gebeld en gevonden moeten worden. De afstand tussen de telefoons bepaalt uiteindelijk het telefoonnummer van Rik. Krijgen ze zijn voicemail aan de lijn? Dan is de opdracht geslaagd. Maar je voelt 'm al aankomen: terwijl de laatste secondes wegtikken, krijgen de kandidaten van alles te horen, maar géén Rik. Hoewel alle telefoons gevonden zijn en de kandidaten het bijna goed hadden, is er dus ergens iets gesaboteerd. Buddy lijkt de schuldige, maar ja, dat is dan ook weer de rol die hij speelt samen met Miljuschka. Ik word langzaam gek, want verdenk ze allebei nog steeds. En ook Nathan deed vreemd met die telefoon hoor! Conclusie: I'm lost.

 

Molshoop

Opdracht twee dan. In een bizar, geestig en tevens chaotische opdracht weet eigenlijk niemand wat de bedoeling is. Tijdens een spelletje -dat in Prijzenslag absoluut niet had misstaan- moeten de kandidaten groepjes met Chinezen wisselen naar diverse vakken. Rik staat vervolgens als een soort Hans Kazàn met een bord met getallen. Ze moeten een code kraken, maar welke? Dat weet niemand. Door de vakken te husselen zien ze het bedrag veranderen, waardoor ze steeds dichter bij de juiste code komen. Niemand weet eigenlijk wat ze doen, maar lachwekkend is het wel. En voor de groep levert het ook nog eens iets op: 1030 euro voor de pot.

 

Zand Erover

Je moet er maar de kracht voor hebben. Codes kraken, puzzels oplossen en parcourtjes afleggen. Tijdens de derde opdracht van deze aflevering komt alles samen. Allereerst gaan de kandidaten stuk voor stuk een soort burcht in waar allerlei enveloppen hangen met codenamen erop. Via de porto geven ze dat door aan de rest, waardoor er een soort plattegrond gemaakt kan worden. Ondertussen halen ze óók kokertjes met zand op, voor een zandloper die later gevuld wordt, terwijl Nathan in de burcht weer andere enveloppen moet verzamelen. Dat doet hij met verve, hij sleept 300 euro voor de pot naar binnen. Maar ja, door de tweede envelop met 500 euro mingeld, moet er uiteindelijk 200 euro úit de pot. Ligt de fout bij Nathan? Het is me een raadsel, maar ik verdenk hem toch weer een beetje meer.

 

 

Klaar is Claes

Veel te snel als je het mij vraagt is het tijd voor de test en executie. Nathan staat hoog op mijn verdachtenlijstje, samen met Miljuschka en Buddy. Goede runners-up zijn Rob en Leonie. Zo'n beetje allemaal dus. Behalve Claes... en laat nou net hij deze week uit de race vliegen. Belangrijkste vraag van deze week: wáárom werden alle titels van de opdrachten los van elkaar geschreven? Daar ga ik straks in bed eens over malen.

 

 

Meest verdacht: Buddy Vedder, Miljuschka Witzenhausen, Nathan Rutjes

Runners-up: Rob Dekay, Leonie ter Braak

 

Was getekend, Eric de Munck:

 

Meer over