Wie is de Mol? 2020

Televizier Moltalk #7: Tegenstander.

22 februari 2020 21:30 | amusement | Door Eric De Munck

© AVROTROS
Het twintigste seizoen van Wie is de Mol? is in volle gang en via Televizier.nl zit je ook dit jaar op de voorste rij. Iedere week duik ik - Eric de Munck, entertainmentdeskundige bij RTL Boulevard en professioneel Molloot - volledig in de materie van Wie is de Mol? en probeer op mijn eigen manier het mysterie te ontrafelen.

Nog vier weken tot de grote finale en met vijf BN'ers in het kandidatenveld zou het spotten van aanwijzingen makkelijker moeten worden. Zou je denken. Maar helaas: ik geloof níet dat de makers van Wie is de Mol? het ons vanavond eenvoudig gaan maken...

Kleur Rijk

Een fabriekshal met auto's in allerlei kleuren, met óók nog kleuren in tekst achterop. Voor de zoveelste keer dit seizoen een opdracht die voor chaos en onbegrip zorgt dus. De kandidaten hebben géén idee wat ze moeten doen en Buddy probeert als centrale persoon wat licht in de duisternis te scheppen. Maar wáárom heeft hij zo'n machtspositie en is de extreem rode kleur van Miljuschka d'r jurk toeval? Zoveel vragen die onbeantwoord blijven. Welke vragen er vervolgens fóut beantwoord zijn, zijn die van Rik van de Westelaken aan Buddy. Na de opdracht heeft Buddy namelijk niets paraat, maar aangezien hij niet wist wáár ie op moest letten, is dat wellicht niet meteen verdacht. Geen geld voor de pot dus, maar óók geen aanwijzing als je het mij vraagt.

Game Over

De traditionele laser-opdracht is deze week aan de beurt. In de vorm van een ouderwetse lasergame is het aan de kandidaten om verschillende targets te beschieten: vaten met plus- én mingeld. Dat is op zich al lastig genoeg, maar als ze óók nog tegen De Mol moeten strijden is de spanning compleet. Mijn ultieme verdachte Buddy stijgt weer in mijn lijstje door een klungelige exit, enorm veel mingeld en ook nog eens een vreemde montage. Alsof ie tegen 'zichzelf' streed, zagen we wellicht het perspectief van De Mol?... Miljuschka doet ook gek, terwijl Rob zich dan weer als een voorbeeldige kandidaat gedraagt. Nathan schakelt net als Rob uiteindelijk De Mol uit, maar 'vergeet' geld binnen te harken. Dat vind ik dan weer een ultieme Mollenstreek.

 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

De kandidaten tegen de Mol... #widm #wieisdemol

Een bericht gedeeld door Wie is de Mol? (@wieisdemol.avrotros) op

Het Perfecte Plaatje

Tijdens de slotopdracht van deze zevende aflevering lijken we héél even bij een ander tv-programma terecht te zijn gekomen: Het Perfecte Plaatje. Rik leest uit zijn boekje een aantal specifieke composities voor, waarna de kandidaten die foto's moeten maken, inclusief zichzelf: selfies dus. Dat leverde behalve een heleboel gezellige foto's, weinig op: 400 euro voor de pot.

 

House of Cards

De executie dan: óók een bijzondere vanavond. Rik houdt twee kaarten achter zijn rug: een rode en een groene. Trekt een kandidaat de groene, dan mag hij of zij iemand kiezen die geen scherm te zien krijgt. Maar is ie rood: dan moet er een kandidaat aangewezen worden die wél zijn scherm te zien krijgt. Nathan trekt groen en kiest Miljuschka. Geen scherm dus. Miljuschka kiest na het trekken van een rode kaart op haar beurt weer voor haar 'partner' Buddy. Die krijgt een groen scherm. Rob en Leonie trekken allebei een groene kaart en kiezen voor elkaar. Geen schermen dus. Buddy is als laatste aan de beurt en trekt een rode kaart, waardoor Nathan zijn scherm moet bekijken... en die is groen. Uiteindelijk is dus íedereen door en ontspringt óf Miljuschka, óf Leonie óf Rob de dans.

Meest verdacht: Buddy Vedder, Nathan Rutjes

Runner-up: Miljuschka Witzenhausen

Was getekend, Eric de Munck:

Meer over