Wie is de Mol? 2020

Televizier Moltalk #9: Sturen.

7 Maart 2020 21:35 | amusement | Door Eric De Munck

© AVROTROS
Het twintigste seizoen van Wie is de Mol? loopt alweer op z'n einde en via Televizier.nl zit je ook dit jaar op de voorste rij. Iedere week duik ik - Eric de Munck, entertainmentdeskundige bij RTL Boulevard en professioneel Molloot - volledig in de materie van Wie is de Mol? en probeer op mijn eigen manier het mysterie te ontrafelen.

Hoewel zo'n seizoen in de eerste afleveringen altijd ééuwig lijkt te duren, is de grote ontknoping van het twintigste seizoen Wie is de Mol? nu toch nog maar een week van ons verwijderd. Met nog vier kandidaten in het spel en een verdachtenveld waar je u tegen zegt, moet de negende aflevering vanavond toch weer een feestje worden wat mij betreft...

 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Wie is de Mol? (@wieisdemol.avrotros) op

 

Kung Fu Fighting

In duo's een code ontrafelen aan de hand van indrukwekkende kung fu-bewegingen. De kandidaten krijgen het ook in deze aflevering heus niet cadeau. Miljuschka en Nathan vormen het ene setje, Buddy en Rob het andere. De twee heren lijken er totáál niets van te begrijpen, hoewel Buddy dat volgens mij vooral speelt. Bij Miljuschka en Nathan gaat het ogenschijnlijk beter, al weet je dat bij die twee pokerfaces eigenlijk nooit. Penningmeester Nathan moet uiteindelijk beslissen of Rob en Buddy de juiste code hebben gekraakt, mocht zijn voorspelling kloppen, dan pas krijgen ze het geld. Nathan vertrouwt ze, maar ze hebben werkelijk géén idee, waardoor er nul euro naar de pot gaat. Zuur, aangezien zowel Nathan, Miljuschka en Buddy het goede antwoord van 1750 wél wisten. Maar de grote vraag is nu: is Buddy het meest verdacht omdat ie het geld heeft laten verdampen? Nathan omdat ie de mannen vertrouwde terwijl ze overduidelijk niets wisten? Of toch Rob omdat ie het verkeerde antwoord gaf? Miljuschka lijkt in dit geval als enige onschuldig. 

 

 

Oud Mollansch

Wat een héérlijke tweede opdracht deze week. Letterlijk in dit geval: in twee uur tijd is het aan de kandidaten om in duo's zoveel mogelijk originele Hollandse producten te verkopen op een populaire Chinese foodmarkt. Buddy valt met zijn neus in de boter: hij vormt een setje met Miljuschka, hij kan namelijk zelf níets koken. Die vlieger gaat overigens ook op voor Nathan en Rob, maar zij moeten er met z'n tweetjes toch maar het beste van zien te maken. Een vrij kansloze missie, want zelfs een broodje rookworst bereiden gaat ze matig af. Maar ook bij Miljuschka gaat het lastig, pannenkoeken bakken op een slap vuurtje ís dan ook vrij vervelend. Na twee uur zwoegen is de opbrengst niet bijster veel, maar brengt de groep wel iets goeds: de pot komt ein-de-lijk boven de 10.000 euro uit. Yay!

 

 

Richtingsverkeer

In de allerlaatste opdracht krijgen de vier kandidaten nog één keer de mogelijkheid om flink wat geld bij elkaar te sprokkelen. Stuk voor stuk bezoeken ze verschillende kamers met kisten erin. De inhoud daarvan is verschillend en ook nog eens neergelegd door De Mol. Die geeft via de telefoon aanwijzingen met een stemvervormer, maar ja, hoe betrouwbaar zijn die tips? De inleg halen de kandidaten steeds uit de pot, dus er kan veel gewonnen, maar dus óók verloren worden. Wie er hoeveel geld heeft binnengesleept is me niet compleet duidelijk, maar gevoelsmatig is Buddy gewoon nog steeds De Mol. Hoewel Nathan echt enorm dichtbij komt.

 

 

Finale

Na afloop van de opdracht heeft Rik een belangrijke mededeling voor The Final Four: ze moeten zich opmaken voor de finaletest. En dat betekent dat er dit seizoen niet drie, maar vier kandidaten in de finale staan: Buddy, Miljuschka, Rob en Nathan. Geheel volgens de mindfuck die dit twintigste seizoen toch al is zitten we dus metéén in de eindstrijd. Tot enorm veel ongenoegen van kijkers thuis, gezien de vele reacties op social media. Ik vind het vooral spannend, want zijn er dan tóch twee Mollen in het spel? Of is er iets anders aan de hand? De kijkers zijn dan misschien enorm in de war, de kandidaten lijken dat óók te zijn. Ik had 'm in ieder geval niet zien aankomen, ondanks dat er toch wat tekenen aan de wand waren voor vier kandidaten in de finale. Verdien ik volgende week het maximale aantal punten in de app als Buddy De Mol blijkt te zijn? Of gaat het toch überverdachte Nathan zijn? En wie wint er dan? Ik gok op Miljuschka. Over zeven (lange) nachtjes slapen weten we het.

 

 

Meest verdacht: Buddy Vedder

Runner-up: Nathan Rutjes

Was getekend, Eric de Munck: