Wie is de Mol? 2020

Televizier Moltalk #8: Doorgeven.

29 februari 2020 21:30 | amusement | Door Eric De Munck

© AVROTROS
Het twintigste seizoen van Wie is de Mol? is in volle gang en via Televizier.nl zit je ook dit jaar op de voorste rij. Iedere week duik ik - Eric de Munck, entertainmentdeskundige bij RTL Boulevard en professioneel Molloot - volledig in de materie van Wie is de Mol? en probeer op mijn eigen manier het mysterie te ontrafelen.

Een lange zeven dagen vond ik het sinds de vorige aflevering. Misschien omdat er met nog vijf kandidaten in het spel nog zo enorm veel mogelijk is, of zou het tóch komen door de extreme verdenkingen op Nathan deze week? Hoe dan ook, ik ben blij dat het weer zaterdagavond is en hoop op wél een exit vanavond.

Kettingreacties

Een half uurtje fietsen met veertig graden in de brandende zon: laat dan maar aan Buddy, Leonie en Nathan over. Niet voor de lol natuurlijk, er zijn keiharde knaken te verdienen als ze op hun kleurrijke fietsen binnen de tijd de juiste route afleggen en daarmee punten verzamelen. Miljuschka en Rob wijzen ze de weg via de ouderwetse porto's. De meest verdachte kandidaat door de kijkers is nog steeds Nathan met 33 procent, maar hij lijkt ook vandaag weer ultiem zijn best te doen voor de groep. Hoewel, na Leonie en Buddy wordt ook hij 'aangehouden' door de politie. Mijn verdachte sinds de eerste aflevering Buddy komt ook niet ongeschonden uit deze opdracht, want wáárom was er een shot met 'smol' en een pijl richting hem te zien? Aanwijzing of toeval? Maar wacht eens, er bestáát geen toeval bij Wie is de Mol?...

 

 

Met nog een paar minuten op de klok lijkt de ogenschijnlijk geslaagde opdracht ineens tóch weer compleet in het water te vallen. Maar ja, komt dat nou door Nathan, Buddy of Leonie? Of bleken Miljuschka en Rob tóch niet zo behendig in hun etherdiscipline? Hoe dan ook: het is Nathan die zorgt voor het enige geld in de pot deze ronde, 250 euro. 

Je Draai Vinden

Dat Rik van de Westelaken tijdens zijn korte SBS 6-carrière ook eventjes quizmaster geweest is, komt vanavond goed van pas. Aan een enorme ronde tafel stelt hij tien vragen aan de kandidaten, die stuk voor stuk hun antwoord moeten opschrijven. Maar daarmee is het niet voorbij: elke kandidaat heeft om de beurt steeds een mogelijkheid om de tafel te draaien, waardoor hun antwoorden bij iemand anders terechtkomen. Nathan mag als eerste en zorgt ervoor dat Leonie géén punten krijgt.

 

 

Ook Leonie schuift later met de tafel, maar krijgt wéér een fout antwoord voor haar kiezen. Miljuschka doet met haar pokerface goede zaken: ze verdient een groene vrijstelling en mag dus door naar aflevering negen. Maar is ze ook De Mol? Mijn gevoel zegt nee, maar weet het steeds minder zeker. 

Doorzichtig

Na een flinke verhuizing, inclusief nieuw hotel en lange busrit is het tijd voor de allerlaatste opdracht van deze achtste aflevering. Miljuschka zit dus veilig, maar voor de overige kandidaten hangt hun toekomst aan een zijden draadje. Letterlijk in dit geval, ze moeten namelijk een wiebelige hangbrug op, vooral voor Miljuschka een bittere pil. De glazen brug is er voor haar eentje te ver en ze haakt af. Dat is voor de overige vier óók een flinke tegenvaller, ze moeten namelijk allemaal kokers met cijfers zien te onthouden, om uiteindelijk een code te kraken. Met het wegvallen van Miljuschka moeten ze nog meer goochelen met nummers. Al komt dat één iemand goed van pas, Buddy speelt weer de onnozelheid zelve, maar ik vind 'm vooral enorm verdacht. Maar ja, die vlieger gaat ook op voor Leonie. Of Nathan. Of Rob. Die laatste viel overigens vooral op door zijn hoed, want hóe bleef dat ding zitten op die hoge brug?

 

 

Uiteindelijk een schamele tachtig euro verdiend voor de pot. Daarmee komt de 10.000 euro toch bíjna in zicht.

Test & Executie

Deze week gaat er dus wél iemand naar huis. Miljuschka niet, die is sowieso veilig. Buddy zit tijdens de test volledig op Leonie, een route die Miljuschka óók lijkt te bewandelen. Leonie is overigens populair als Mol, want Nathan en Rob verdenken haar óók. Des te opvallender is dan ook haar exit. Het is namelijk überverdachte Leonie ter Braak die een rood scherm te zien krijgt. Zat zij dan zo ultiem fout? Ik probeerde vooral de gezichten van de overige vier te lezen, zonder écht resultaat. Volgende week hopelijk meer geluk!

Meest verdacht: Buddy Vedder

Runner-up: Miljuschka Witzenhausen

Was getekend, Eric de Munck:

Meer over