The Hit wint Geflopte Frisbee

The Hit is door de lezers van Sp!ts verkozen tot het allerslechtste programma van het afgelopen televisieseizoen. De talentenjacht kreeg bijna de helft van alle stemmen.

Elk jaar reikt Sp!ts de Geflopte Frisbee uit aan het programma dat door de kijkers wordt bestempeld als de belabberdste show van het afgelopen jaar. Met 42% van de stemmen mag The Hit de twijfelachtige prijs in ontvangst nemen.  

Dramatische kijkcijfers

Het is geen verrassing dat het RTL 5-programma de award wint. The Hit scoorde dramatisch kijkcijfers en werd van de maandagavond naar de zondagavond verplaatst. Ook daar bleef het aantal kijkers gering. Op het dieptepunt keken er 52.000 mensen naar de talentenjacht. 

Reactie

Programmadirecteur Paul Cormont reageerde gisteren sportief op het winnen van de Geflopte Frisbee. "Prijzen nemen we normaal gesproken graag in ontvangst, maar de Geflopte Frisbee hadden we natuurlijk liever aan ons voorbij laten gaan. The Hit is met veel liefde en plezier gemaakt, maar deed zijn naam helaas geen eer aan." 

The Hit

In het programma, dat werd gepresenteerd door Dennis Weening, kregen songwriters de kans om zelfgemaakte nummers te pitchen aan bekende Nederlandse artiesten. Net als het programma werden de nummers ook nooit een hit. 

Dennis Weening begint deze zomer met de opnames van een programma dat wél succesvol is. De eerste kandidaten van Expeditie Robinson zijn al bekend.

Reageren