'Jaartje overslaan'

Angela de Jong vindt The Voice te vaak op televisie

6 oktober 2020 10:12 | amusement | Door Jef Willemsen

© William Rutten
Wat tv-recensent Angela de Jong betreft is The Voice te vaak op televisie. Dat doet afbreuk aan de kijkcijfers van de  ooit zo populaire talentenjacht.

RTL 4 gaat al sinds 2010 prat op 'Vrijdagavond - Voice avond', maar het succes van The masked singer bewijst dat verandering van spijs doet eten.

Overslaan

Tot die conclusie is Angela de Jong ook gekomen. In de maandelijkse mediapodcast van het AD zegt ze: "Het zou zo fijn zijn als ze gewoon eens een jaartje oversloegen. Dat je weer enigszins belangstelling krijgt en denkt: o ja, The Voice hadden we ook nog. Nu zit je gewoon van eind augustus tot diep in mei The Voice te kijken."

Stoppen

De teruglopende kijkcijfers baren De Jong zorgen: "Bij The Voice Senior hoeft weinig te gebeuren of ze zitten volgend jaar onder het miljoen, hè? Dat is echt wel een dingetje." Toch is helemaal stoppen met de talentenjacht wat haar betreft ook niet de oplossing: "Ze worden ook een beetje gegijzeld, want als RTL zegt: 'We doen het niet meer' dan gaat het naar SBS en dan weet je dat je je concurrent toch weer sterker maakt. Die mag blij zijn met 800 of 900 duizend kijkers op vrijdagavond."

Meer over