The Voice-deelnemer Aïrto wees Usher af

Aïrto maakte vorige week diepe indruk op kijkers en coaches in The voice of Holland. Eerder flikte hij dat kunstje ook al bij Usher. Tot ieders verbazing bedankte hij voor een contract bij de wereldster.

Aïrto leeft voor muziek. Hij gaf een carrière als profvoetballer op bij NAC om muziek te maken. Vooralsnog niet heel succesvol, zelfs niet na zijn deelname aan De beste singer-songwriter in 2015. Toen hij vorige week plotseling in The Voice of Holland verscheen maakte hij diepe indruk op de jury en een grote carrière ligt in het verschiet. Toch had hij al een wereldster kunnen zijn.

Usher

Aïrto plaatst al jaren video’s op YouTube, die ook R&B-zanger Usher voorgeschoteld kreeg. De producer stuurde Aïrto in 2009 een uitnodiging om bij de wereldster op audiëntie te komen. Alles leek goed te gaan, en de Nederlander kreeg zelf een contract aangeboden. Ter informatie: Justin Bieber ging rond die tijd ook in zee met Usher. Toch liet Aïrto het aanbod schieten. “In geen enkel gesprek ging het over mijn muziek en wat ik wilde. Alleen over welke deuren ze voor me konden openen”, vertelt hij aan het AD.

The Voice

Aïrto vond het allemaal te commercieel, daarom liet hij het contact met Usher doodbloeden. Opvallend, aangezien hij met zijn deelname aan The Voice of Holland aan behoorlijk wat contracten vastzit. Kennelijk maakt hem dat niet meer uit. Gelukkig maar, want als we naar de reacties van alle The voice-kijkers kijken behoort hij tot de populairste deelnemers van dit seizoen. Heb jij zijn auditie nog niet gezien? Check ‘m hier.

Meer over:

Reageren