Geen covers maar persoonlijke liedjes

The Voice Kids finale eindigt met primeur

19 april 2018 11:48 | amusement | Door Televizier

© RTL
The voice kids heeft een primeur voor de finale van vrijdagavond. Voor het eerst sluiten de vier finalisten niet af met een gewone cover, maar met een speciaal voor hen geschreven liedje op een bestaande melodie.

De finale van The voice kids wordt er eentje met girlpower, want er staan alleen maar meisjes in de finale. Yosina (11), Eefje (11), Kaylee (14) en Stella (11) nemen het tegen elkaar op en mogen daarbij een persoonlijk liedje ten gehore brengen. Het is nog niet bekend welke liedjes aangepast zijn, maar Han Kooreneef, schrijver van Dromen zijn bedrog, nam in elk geval één songtekst voor zijn rekening.

Guus Meeuwis

De jonge finalisten staan maar liefst vier keer op het podium. Ze openen de show, zingen dan een sololiedje en mogen daarna optreden met bekende Nederlandse artiesten. Eefje (Team Ilse) gaat in duet met Jim van der Zee, Kaylee (Team Douwe Bob) staat op het podium met Guus Meeuwis, Stella (Team Ali) zingt samen met Sharon Doorson, en Yosina (Team Borsato) deelt de spotlight met Maan.

Studiebeurs

Na elk optreden krijgen Yosina, Eefje, Kaylee en Stella feedback van hun coaches. De kijkers thuis bepalen met hun stem wie de winnares wordt. Zij gaat naar huis met een studiebeurs van 25.000 euro en mag een single opnemen.

De finale van The voice kids zie je vrijdag 20 april om 20:30 uur bij RTL4.

Lees ook: Flikken Maastricht komt niet voorbij kijkcijfers The voice kids.

Meer over