Dapper of arrogant?

Kijkers Slimste Mens verbijsterd door Tijl Beckand

19 Januari 2021 08:33 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4

De slimste mens is begonnen aan haar finaleweek en instromend finalist Tijl Beckand gaf tijdens de eerste dagfinale op opmerkelijke wijze zijn visitekaartje af.

Tijl verdeelt kijkers van de kennisquiz al enige dagen door zijn scherpe opmerkingen, flauwe grappen en semi-nonchalante houding. Maar zijn stunt tijdens de ontknoping zorgde pas echt voor ophef.

46 versus 43

Terugkerend finalist Rob ‘Snollebollekes’ Kemps ging met de dagoverwinning aan de haal, waardoor Tijl het moest opnemen tegen europarlementariër Mohammed Chahim. De heren bleken aan elkaar gewaagd en even leek Beckand zijn tegenstander de genadeklap toe te dienen tot hij met nog geen 50 seconden op de klok zijn tijd liet teruglopen tot 46 seconden tegen de 42 van Mohammed.

Sportief spelen

Presentator Philip Freriks was enigszins verbaasd: waarom liet Tijl de tijd niet doorzakken tot 42 seconden zodat hij de beurt kreeg? Een wel erg zelfverzekerde Tijl verklaarde eerlijk te willen spelen en dat zijn tegenstander heus geen drie goede antwoorden wist te produceren. Mohammed kreeg daarop de beurt en struikelde inderdaad over de film Saving private Ryan. Tijl maakte ‘m vervolgens stralend af, tot verbazing, irritatie en verrukking van velen.

Meer over