Nummer 25...

Tineke Schouten kondigt laatste theaterprogramma aan

19 juli 2019 12:53 | amusement | Door Jef Willemsen

© ANP
Tineke Schouten blies dit jaar 65 kaarsjes uit en is klaar om een stapje terug te doen. De comédienne maakt nog een laatste, grote programma en dan is het wat haar betreft goed geweest.

Tineke kondigde haar plannen aan in Onder elkaar, de podcast van dj Lex Gaarthuis.

Klaar voor andere zaken

De Utrechtse is naar eigen zeggen klaar met de grote druk en de aanzienlijke financiële risico's die haar theaterwerk met zich meebrengen: "Ik investeer in elke show vier ton en heb de verantwoordelijkheid voor veel mensen die aan mijn show meewerken. Je bent ook verplicht om de show dan zeker twee jaar te spelen om je investering eruit te halen. Bovendien ben ik nu 65 en vind ik het ook wel fijn om het iets rustiger aan te doen en mij ook met wat andere zaken bezig te gaan houden."

Kleiner en persoonlijker

Tineke's laatste show is ook het 25e programma dat ze maakt. Maar als de show gespeeld is, verdwijnt ze niet volledig van de planken: "Ik zou wel iets kleiners en persoonlijkers willen doen in het theater met vooral mooie liedjes. En een rol in een musical, ik krijg ze af en toe wel aangeboden maar daar ben ik nog niet aan toe."

Meer over