Tineke Schouten boos op omroepen: „Ze knippen gewoon mijn liedjes eruit”

21 januari 2016 10:46 | amusement | Door Televizier

© Roy Beusker Fotografie

Tineke Schouten is danig uit haar hum. Volgens de cabaratière verminken omroepen haar theatershows door alle liedjes eruit te knippen. 

De theatershows van Tineke Schouten zitten vol met liedjes, maar als haar programma's vervolgens worden uitgezonden op televisie zijn die er allemaal uitgeknipt en at vindt de Utrechtse cabaretière onacceptabel. Tineke doet haar beklag in de Telegraaf. „Zoals gezegd, de liedjes sneuvelen het eerst. Maar ik vertel een compleet verhaal, daar horen de songs ook bij. Dit kan je niet zomaar uit zo’n registratie weglaten!”

Gewoon Doen

Op dit moment toert Tineke met haar show Gewoon Doen. Die show wordt wel opgenomen, maar dan door Tineke zelf. En ze eist dat Gewoon Doen in zijn geheel wordt uitgezonden. „Vooralsnog is er geen omroep die zich gemeld heeft. Een uiterst vervelende zaak. Ik ben namelijk al met een aantal tv-bazen in gesprek geweest, maar die gaan dan lekker op de montagetafel creatief zitten knippen in het verhaal.”

Omroep MAX

Tineke heeft haar hoop nu gevestigd op Jan Slagter van Omroep MAX: „Mogelijk dat hij er interesse in heeft. Maar dan moet hij de show wel integraal uitzenden op Omroep Max.” Als alle onderhandelingen op niets uitlopen, dan is er een troost: de dvd van Gewoon Doen ligt straks gewoon in de winkel. 

Meer over