Alleen Patrick Stewart...

TNG-cast niet benaderd voor Picard-serie

9 oktober 2018 14:33 | amusement | Door Jef Willemsen

© Paramount Pictures
Patrick Stewart moet het zonder zijn oude castleden stellen in de nieuwe Star Trek serie rond zijn personage Jean-Luc Picard. 

Star trek fans waren deze zomer door het dolle heen toen bekend werd dat Patrick Stewart (78) na zestien jaar weer de rol op zich zou nemen in een gloednieuwe serie. 

The Next Generation

De verwachting was dat naast Picard ook acteurs uit Star Trek: The Next Generation hun opwachting zouden maken in de reeks. Die geruchten werden begin september nog sterker nadat actrice Marina Sirtis op Twitter een foto van Stewart en zijn oude castmaatjes deelde. Het leek erop op de iconische science-fictionserie uit de jaren 80 en 90 klaar was voor een grootschalige doorstart.

Niet gebeld

Maar tijdens een recente Star trek conventie hielp Sirtis de toegestroomde fans hardhandig uit de droom. Niemand van de TNG-cast is nog benaderd voor de Picard soloserie. De makers zijn van plan om de show een hele eigen, unieke draai te geven. Wel liet Marina weten dat ze komend seizoen opduikt in The Orville, de nieuwe science-fictionserie van Seth McFarlane in de geest van TNG.

Overigens promoot Marina al jaren gekscherend het idee om TNG een reboot te geven als comedyserie: The Rikers in space.

Meer over