Captain Jean-Luc Picard is back

Patrick Stewart in nieuwe tv-serie Star Trek

5 augustus 2018 13:26 | serie | Door Faye Heijnis

© Paramount Pictures
Patrick Stewart kruipt voor de nieuwe Star Trek-serie op CBS opnieuw in de huid van kapitein Jean-Luc Picard. Een en al nostalgie voor de 78-jarige acteur en fans.

"Ik dacht dat mijn Star Trek-tijd erop zat toen we de laatste film in 2002 hadden afgerond", laat Patrick weten op Twitter. "Daarom is het extra verrassend en leuk dat ik weer terug mag keren als Jean-Luc Picard."

Geen kapitein meer

Anders dan de CBS-serie Star Trek: Discovery die zich tien jaar vóór de allereerste Star Trek uit 1966 afspeelt, gaat de komende serie juist ná de laatste reeks verder. Tijdens een Star Trek-fanevenement in Las Vegas dit weekend, verklapte Patrick al dat Picard "misschien geen kapitein meer is" in deze nieuwe serie. "Hij is wellicht veranderd in iemand anders door zijn ervaringen."

Totaal anders

Ook maakte de Britse acteur bekend dat er nog geen script op tafel ligt, noch een releasedatum. "We hebben het alleen nog over verhaallijnen. Het zal in ieder geval totaal anders zijn, maar het wordt met dezelfde passie aan jullie gebracht."

Lees ook: Netflix bemachtigt nieuwe Star Trek-serie, plus álle oude afleveringen 

Meer over