Hoogtepunten

Toch nog een beetje Koningsdag op tv

3 april 2020 10:30 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
We moeten het doen zonder Koningsdag dit jaar. Dus geen oranje massa mensen met daartussen koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en de prinsesjes. Maar daar heeft de NOS iets op gevonden. Het herhaalt de hoogtepunten van alle zes de Koningsdagen tot nu toe.

Vanaf de eerste, in 2014, in De Rijp en Amstelveen, via Dordrecht, Zwolle, Tilburg en Groningen, tot de laatste, vorig jaar in Amersfoort. In de loop der jaren verandert Koningsdag van een dag met gekke spelletjes tot een feest met veel meer cultuur. En je ziet de prinsessen groeien. Astrid Kersseboom leidt de mooiste momenten in.
NOS Koningsdag
Maandag 27 april, 10.10-11.40 uur, NPO 1

Het huis van de koning

Op Koningsdag herhaalt de NOS ook nog Het huis van de koning uit 2017. Koning Willem-Alexander werd toen vijftig, en het programma gaat over hoe het ‘gewone’ leven in Nederland zich de afgelopen vijf decennia ontwikkelde.

Door Ronald Giphart geschreven scènes over het leven van de fictieve familie De Koning worden afgewisseld met interviews met elf bekende Nederlanders (onder wie Irene Moors, Aron Winter, Sacha de Boer en Wilfred Genee) die, net als de koning, werden geboren in 1967. Meer informatie over dit programma staat hier. Destijds keken 1,8 miljoen mensen naar Het huis van de koning.
NOS Het huis van De Koning 
Maandag 27 april, 14.50-15.50 uur, NPO 1

Meer over